Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ieșirea din rând a Dichisitului

Rareș Bogdan credea, nu cu multă vreme în urmă, că PNL se învârte în jurul prețioasei sale persoane așa cum flaorea-soarelui se orientează după astrul zilei, iar muștele roiesc în jurul…

Se pare, însă, că lucrurile nu mai stau chiar așa. Partidul și-a găsit alți sori, sinecuriștii din organizații s-au orientat spre sursa reală a puterii, măscăricii de serviciu s-au orientat spre cel ce le poate da o funcție, rapid, nu spre cel care deja s-a căpătuit cu un mandat de europarlamentar, viitor milionar.

Altfel spus, tabăra lui Rareș Bogdan, dacă a existat vreodată așa ceva, s-a reorientat spre tabăra lui Ludovic Orban. Acolo sunt acum banii, acolo zboară roiurile de înfometați incapabili să performeze în mediul privat. Rareș Bogdan rămâne undeva pe margine, lăudând președintele, aplaudându-i performanțele și cam atât. Nimic unic, nimic singular. E plină țara de aplaudaci. Unul în plus, de la Bruxelles, nu mai face diferența.

Pe 22 iunie 2020, într-o frumoasă zi de luni, la București avea loc ședința Comitetului Executiv al PNL. Președintele partidului, Ludovic Orban, declara la finalul ședinței: „Astăzi am avut prima reuniune a Biroului Politic al Partidului Național Liberal, pe care am organizat-o nu în sistem de videoconferință, ci prin prezența membrilor biroului…“. Probabil este o oareșce confuzie la mijloc, fiindcă unii spun că a fost ședință a BEx al PNL,  premierul spune că a fost ședința BPN al PNL. Dar nu este atât de important. Mai important este că orice fel de ședință ar fifost, Rareș Bogdan ar fi trebuit să participe la ea, ca prim-vicepreședinte și membru de drept al BEx, ca lider al delegației PNL în grupul PPE din Parlamentul European, deci membru cu drept de vot al BPN.

Doar că Rareș Bogdan n-a participat la ședința cu pricina, una, iată, foarte importantă pentru că era prima organizată cu participarea directă a membrilor, iară nu prin videoconferință, după o perioadă de restriște cauzată de pandemie.

De ce n-a participat Rareș Bogdan la această ședință importantă acum mai bine de o lună? Era bolnăvior, îl rețineau probleme importante ale țării?

Nu. În ziua respectivei întruniri a PNL, Rareș Bogdan dădea, la Cluj, o petrecere pentru aniversarea fiicei sale, petrecere desfășurată cu încălcarea măsurilor impuse de însuși Guvernul Orban.

Cititorii în astfel de semne, cei care află totul doar uitându-se în măruntaiele unui partid, ar spune că programul diferit și dincolo de limita legii desfășurat de Rareș Bogdan în ziua unei importante reuniuni a partidului reflectă trecerea sa prematură pe linie moartă. Poate e așa, poate nu, urmează să vedem în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat. Deocamdată așa pare, că Orban l-a liniștit pe guraliv și l-a pus la locul lui.

Acum, Rareș Bogdan, omul care se lăuda la început de martie că a gândit totul pentru partid, ca la șah, cu trei mii de mutări în avans, a început să treacă de partea poporului. Spune, de câteva zile, că nu se pot organiza alegeri locale în situația actuală. Că nu e normal și că politicienii nu trebuie să facă niște calcule meschine pe sănătatea poporului.

Căci Rareș Bogdan știe foarte bine că orice zi în plus până la alegeri înseamnă voturi în minus pentru PNL. Pe el îl interesează mai puțin sănătatea poporului sau soarta PNL. De fapt, asta din urmă îl interesează ceva mai mult. Căci un eșec în alegeri al partidului ar însemna rapida îndepărtare a lui Orban, Turcan și a altora din aceeași tabără. Și o preluare a partidului de către el, salvatorul de la europarlamentare.

Că vom avea sau nu alegeri anul acesta, numai bunul SARS-CoV-2 poate spune. Rareș Bogdan și-ar dori o legătură directă cu virusul, una la fel de directă precum cea pe care o are cu președintele Iohannis. Dacă ar fi după el, i-ar convinge pe amândoi să amâne alegerile. pentru binele țărișoarei, pentru sănătatea lui popor și pentru candidatura sa la prezidențiale din 2024. Nu că ar avea vreo viziune pentru țară din 2024 încolo, dar, de ce să n-o recunoaștem, ar face niște aranjamente florale cu orhidee de ne-ar invidia toată Europa. Dacă nici ăsta nu e program de țară…

1 comentariu

 1. #1

  DESIS BATIS-TUTA NUMBER ONE -varful de lance liberal ar face de un cuplu eminamente prezidential cu BISISICA liberala in declaratii nazdravana!
  Si daca i-@r nasi dulapul ar avea si astrele de partea lor!
  O sa-i vedeti pe romanasi cum pun unghiutele pe BATISTUTA la fel cum puneau la scoala cand erau mici!
  USR-isti nu au de unde sa stie!
  Suntem pe primul loc in lume la cele mai proaste alegeri politice!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.