Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Înrourare în cultură

Într-o zi, întrebînd-o pe fiica mea Irina (care, refuzînd pieziș rolul principal dintr-o coproducție româno-italiană despre aventurile Lucreției Borgia cu cavalerul Buridan, a acceptat unul secundar într-un serial la studiourile Facultății de Filosofie) cine e fata cu care sporovăiește la telefon despre aventurile lui Immanuel Kant cu Metafizica, mi-a răspuns că e o colegă de cursuri, dintr-o familie foarte bună.

Am căutat atunci să-i explic care-i chichirezul așchiei sărite din trunchiul familiei bune.

Că în vreme ce despre Irina se poate spune că e de familie bună, cu tată laureat al premiului Herder, despre Mircea Dinescu poți să zici că e dintr-o familie proastă, de lumpen-proletari, cu tată ciocănar, adică lăcătuș mecanic cu trei clase primare.

În pădurea arborilor genealogici se întîmplă uneori ca omul să se cațăre în copac și să redevină maimuță, căci dacă e să ne referim la familia Vianu, prin rădăcinile căreia curge sevă nobilă de cedru (atît Tudor, cît și fiul său Ion fiind pișcați de geniu), despre nepotul tehnocrat, n-avem ce face și trebuie să recunoaștem că, în ceea ce-l privește, Natura a altoit pe o creangă aleasă o floare de bostan porcesc.

Sigur că nu-i pentru prima oară cînd politichia ne servește vin de Babanu’ în butelcuță de Château Lafite, Cumințeniei Pămîntului însă îi vine să intre în pămînt de rușine văzînd la un ministru al Culturii atîta înfumurare stradală și atîta iubire de sine nelalocul ei, de vreme ce Narcisul nostru cu șolduri de vădană și meclă de tractorist pare, cînd vorbește, că ar avea scînteieri de rahat din dosul șurii, peste care a căzut, nediscriminatoare, roua dimineții.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    D-le Dinescu singurul ministru al culturii ,in urma caruia a ramas ceva demn de respect, editura Humanitas, este d-l Plesu. De atunci doar improvizatii de ministrii, chiar si d-nii Paleologu si Caramitru au incercat dar …..

  2. #2

    Marga, dacă te uiți în oglindă ce crezi că vezi: răutatea cu chip de om sau prostia la ea acasă?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint