Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Întoarcerea lui Iohannis la casele sale

Partidele politice românești au talentul de a se căca pre dînsele o dată la optzeci de ani de frica unor nemți hotărîți să le trimită la plimbare, spre a-și trage fie un guvern de aristocrați, fie unul de tehnocrați.

Deși n-a fost prins cu fițuica lui Carol al II-lea în mînecă, Iohannis a comis totuși un plagiat involuntar, pentru care va plăti cu vîrf și îndesat la alegerile din toamnă. Căci, în loc să-i fi lăsat pe pesediști să moară la putere, le-a făcut o nesperată respirație bouche à bouche pe băncile Opoziției, unde liberalii și-au băgat, ca cintezoii, ghearele în gît.

Priviți numai inundațiile acestea tehnocrate și reci, care s-au abătut asupra locuințelor lacustre ale teleormănenilor, și veți vedea în ochii bacovieni ai țăranilor nostalgia după inundațiile calde și zglobii din primăverile trecute, cînd ciortanul socialist din sufragerie sărea singur în tigaia săracului, iar Guvernul defila prin șanțurile patriei cu bărcuțele gonflabile trase de edecari, în vreme ce baschetbalistul Ponta le arunca sinistraților la coș pungi cu zahăr și mălai.

Îl vedeți oare pe premierul Cioloș traficînd zahăr și mălai? Pentru că bătrînii satelor, îndoctrinați de primari, și-l închipuie deja cu foarfeca la brîu, gata să le ciuntească pensiile și subvențiile.

Dacă Victor Ponta nu intră la mititica nici de data asta, se va întoarce la alegerile viitoare călare pe calul alb și deșelat al Opoziției și, după ce-l va popi pe Dragnea și-l va unge pe socru-său Patriarh, îl va trimite și pe Iohannis la casele sale.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    Touche :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint