Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ludovic Zero

În lunga dinastie a Ludovicilor români n-a existat, până acum, vreunul mai glorios decât actualul. E drept, lunga dinastie de-abia începe, cu el. Iar dacă ar fi să fim drepți și viteji, cum erau strămoșii noștri, tracii, în viziunea lui Herodot, dinastia asta ar și trebui să se oprească aici, acum, înainte de a se urca pe mese pentru a dansa, înainte de a se urca la volan pentru a accidenta pe cineva, înainte de a ne împinge pe toți, în sunet de mandolină, în criză economică și în mizerie morală.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că unul este discursul politic, alta este posibilitatea de a realiza ceva efectiv.“ Așa grăit-a Ludovic Zero sau Ludovic al 0-lea, din Casa Iohannis, primul cu numele său.

Pentru cei care au deschis mai târziu limba română, dar au deschis așa cum „trebuie“ buletinele de vot în mai și în noiembrie, domnul Ludovic 0 a explicat, amănunțit și apăsat, esența rezultatelor glorioase ale PNL: „V-am mințit de v-am îndoit! Știam că nu putem face mare lucru din ceea ce v-am promis, pentru că ar fi anticonstituțional, știam că dacă am da ordonanțe de urgență pe Justiție ne-am încălca propria ipocrizie, știam că nu putem elimina majoritatea pensiilor speciale, știam că este imposibil să ajungem la anticipate. Dar, totuși, v-am spus toate astea și voi ne-ați crezut și ne-ați votat. #muieproștilor, aia e, că nu avem posibilitatea de a realiza așa ceva efectiv. Vă așteptăm din nou la urne în iunie 20-20 și în noiembrie-decembrie același an!“

De la Corneliu Vadim Tudor n-am văzut scuză mai jalnică pentru abjecție. „Nu sunt insulte, sunt opinii politice!“ Așa și Louis Zero: „Nu-s minciuni, e discurs politic!“.

Trist nu este, însă, că Ludovic al 0-lea recunoaște că au mințit până li s-au albit colțurile gurii de la spume. Trist este că cei care se consideră lumina nației, electoratul cel mai inteligent de la etnogeneza poporului român și până azi, mințile sclipitoare care duc România înainte, ăștia toți, ei bine, au mușcat „discursul politic“ atât de străveziu.

Așa cum personajele din basmele românești își hrăneau armăsarii cu jăratec, așa și politrucii de azi, indiferent de partid, își hrănesc mârțoagele cu găleți pline cu fake-news și cu false angajamente. Dar dacă armăsarii din povești nu pățeau nimic, atunci când alegătorii halesc pe nemestecate gogorițele clasei politice ne frigem toți.

Nici Ludovic Zero, nici Dragă Ralu și nici speculantul valutar de la Finanțe nu sunt acolo pentru a-și găsi scuze, pentru a ne îndatora excesiv, pentru a ne crește ratele pentru a satisface, cât mai rapid, interesele financiare ale producătorilor de armament din SUA, Germania sau de aiurea. Un guvern ar trebui să fie în funcție numai și numai pentru a servi poporul pe care îl reprezintă. Oricâte șepci, băști și căciulițe ar primi un președinte, guvernul nu trebuie să-i stea acestuia la picioare, precum un preș în fața unei case din Sibiu.

Dar, na, poporul a vorbit la urne, poporul a ales, poporul asta vrea. Mai e loc, dar să sperăm că se va remedia. Ne lipsesc aproximativ 14 procente pentru raportul ideal invocat de Brucan acum aproape 30 de ani. Poate se rezolvă și, până la alegerile parlamentare de anul viitor, partidele prezidențiale să reușească să-i ofere domnului Klaus Iohannis nu doar un guvern condus de Ludovic al 0-lea, ci și stabilul bazin electoral pe care-l avea și Ion Iliescu în anii ’90, acel ideal 80% stupid people brucanian.

1 comentariu

  1. #1

    Vă iubesc, Catavencilor!
    Sărbători cu bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.