Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nimeni de niciunde conduce România

În lipsa unui lider real, cum ar fi trebuit să fie băiatul ăla înalt din Sibiu, ales majoritar de două ori doar pentru că vorbește cu pauze nesfârșite, România este condusă de nimeni.

Nu-l cheamă așa, desigur, are alt nume, dar nimeni este, nimeni a fost și, dacă-l mai lăsăm mult, nimic vom fi.

Băiatul ăsta, cu accese autoritare și limbaj al trupului care nu trece de exigențele abecedarului, este, de la intrarea în vigoare a decretului pentru instituirea stării de urgență, adevăratul conducător al României. La el e puterea, la el sunt deciziile, la el, Doamneferește, ar trebui să fie salvarea. Evident că nu e.

Atunci când o minte subțire l-a pus pe Marcel Vela ministru la Interne, mintea aia n-a știut, că n-avea cum, că vom ajunge în situația în care prostul Caransebeșului va fi mai important decât premierul. Bine, e irelevant. Omul e încă umil și respectuos față de șef. Încă îi mai prestează, regulamentar și inoportun, salutul masonic, atunci când se văd față în față. Ceea ce e complet aiurea. Ar trebui, ca mason eu însumi, să înțeleg semnificația semnelor făcute de Vela și să tac. Doar nu ne atacăm între noi, „frații“.Probabil de aia eu și sunt „în adormire“ de foarte-foartemultă vreme. Pentru că indivizi precum ăștia au reușit, în România, să compromită și cele mai mișto și generoase idei.

Există în masonerie, ca și în Biserica Catolică, un exercițiu de sfârșit de ceremonie. Se colectează bani, ce urmează a fi folosiți pentru binele comunității (ca idee generală). Nu e ca la nuntă, nu se strigă darul. Trece cineva cu un soi de căciuliță în care bagi mâna, discret, și lași ceva. De fapt, ideea e că poți să lași, dar poți să și iei. Poate săptămâna aia ești în nevoie. Poate chiar ai nevoie de niște bani. De aia comunitatea te lasă să și iei, nu doar să dai, discret, fără să te rușineze.

Mă uit la Marcel Vela și nu-mi pot imagina că ăsta, vreodată, a contribuit la trunchiul văduvei. Pare genul care doar ia. Îi e bine, îi e rău, îi e oricum, el ia. Încasează. Căci e Marcel Vela, supremul, șeful la tot ce mișcă sub soare.

Era înspăimântător să ne gândim că am putea fi conduși de una ca Viorica Dăncilă. De un hoț ca Liviu Dragnea, de un copilot ca Victor Ponta. Dar ne pare absolut normal ca toată puterea din România să fie concentrată în mâinile unui neica-nimeni, un umil incoerent care luptă cu virușii punând imnul de stat la difuzoarele mașinilor de Poliție.

N-avem cum combate această bătaie de joc acum. Nu ne permite legea. Dar, cândva, după ce totul va fi bine, ieșim și noi în stradă?

Nu să ne pișăm pe ei, că e nepoliticos, dar orișicât…

3 comentarii

 1. #1

  Dupa ce-o pleca putin covidasul in emisfera sudica, sa vezi ode ridicate regimului Bulannis de secureii cu pensii speciale, de oengistele isterice si de fel de fel de bulangii de ,,intelectuali publici”. Sa vezi atunci ,,Cantarea Romaniei”, si-n strada, si pe net, despre ,,marele carmaci”, ,,marele barbat” si ,,erou intre eroii neamului”. Or sa abunde sondajele de opinie cu tandemul presedinte-premier la 750% incredere publica, 88% intentie de vot pentru PNL si 95% sustinere pentru institutiile euro-atlantice. Deci cine-o sa iasa in strada, o sa iasa pentru Orban.

 2. #2

  Mefisto, cred ca e masonerie si masonerie. In vagauna mea, masonii ofera cat pot si ei locuinte sociale, si multe in rural, departe de capitala, unde onor statul cam lipseste, la capitolul asta. Altfel spus, unde se pierd bani ca sa oferi casa unui amarat. Masonii respectivi nu sunt super-manageri de multinationale, sau directori de spitale de stat, sau altfel de celebritati. E John care fermier, Jack are un magazinas cu prostii pentru turisti, Mary e chelnerita la pub-ul local. Dau si ei un banut pentru amarasteni, sa aiba un acoperis. ‘World domination’ e ultima chestie la care se gandesc. N-au bani de robe, ritualuri, etc. Dar gasesc bani de un auditor licentiat care prezinta anual un raport membrilor, facut public (de regula un printout la sediu, nu dau banii pe websiteuri), si, daca statul le-a dat o casuta sau doua sau noua in management, prezinta raportul beton cu fiecare cent cheltuit. Am vazut eu cu ochisorii mei rapoarte de’astea, nimic de comentat. Masoneria, pentru ei, e mai mult o identificare cu ceva radacini istorice, cand cine stie ce mason emigrat din Britania a trantit un sediu cu simbolistica aferenta, si s-a apucat de ceva binefacere. Atat. Ce fac altii, prin Romania sau aiurea, loji, pisici, nu-i intereseaza. Ei mentin cateva casute pentru saraci.

 3. #3

  Tot mai penibil cetăţeanul străin din fruntea Statului. Pe zi ce trece fălcosul scrâşneşte neputicios din masticatori, mai nou l-au învăţat să citească de pe prompter, dar mai mult nu-i poţi cere .Rămâne un profesoraş de ţară, dar nu cu Ţ mare cum s-ar vrea el şi mai ales cum se aşteaptă cei pe care-i serveşte distrugând sistematic tot ce-i cade în cale , mişcându-se ca un elefant printre porţelanuri şi ca un ghiolban cu coloană oficială printre cei ce-i stau în calea întâlnirii săptămânale cu jumătatea . Din punctul ăsta de vedere nici Orban nu-i mai breaz, ba mai mult se întâlneşte cu zilnic cu jumătatea lui … de 60 de grade.
  Klaus , când vrea să se dea cocoş, pare un biet clapon, iar când se dă român ( Dragi români!”), pare mai degrabă caraghios !
  P.S.
  Reuşesc românii să ducă-n derizoriu până şi masoneria ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.