Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Poporul liberal simte nevoia unui avocat

În ziua în care prim-vicepreședintele PNL Vrancea, Daniel Moroșanu, susținea, la 42 de ani, proba de limba și literatura română a examenului de bacalaureat, Florin Roman, deputat al aceluiași partid, anunța că el și Daniel Fenechiu au depus la Parlament cererea de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber.

Dar, până la această cerere, să mai zăbovim puțin asupra domnului Moroșanu.

Nu faptul că își dă bacalaureatul la 42 de ani ar trebui să ne revolte. În definitiv, trăim într-o democrație și este absolut normal ca partidele să fie deschise pentru toți cetățenii țării, indiferent de nivelul de educație. Faptul că Daniel Moroșanu nu-și finalizase până anul acesta studiile liceale și nu obținuse diploma de bacalaureat nu este o rușine. Omul a absolvit o școală profesională în domeniul auto, a mai făcut și una de tehnicieni silvici, absolut nimic, dar nimic ce să-i poată fi imputat. Deși unii spun că ar fi fost consilierul actualului ministru Ion Ștefan, de fapt n-a fost decât șoferul acestuia. Consilier a fost, dar la Primăria din Vidra. Local. Consilier local. A candidat și la Primărie, în 2016, dar atunci n-a reușit mare lucru. Poate-poate anul acesta, după Bac.

Ce legătură este între domnul Daniel Moroșanu, bacalaureatul dat la 42 de ani și cererea de revocare a Renatei Weber? Aparent, niciuna.

Dar numai aparent.

Altfel, legătura este exact cea care există și între Florin Roman și politica la nivel înalt.

Un personaj mai sulfuros, mai nepotrivit cu demnitatea de parlamentar găsești, e drept, dar nu e vreo mândrie pentru niciunul dintre partidele care încorporează astfel de specimene.

Și totuși, să-l scoți la înaintare pe Florin Roman în lupta împotriva lui Renate Weber dovedește o cruntă neadaptare la lumea civilizată din România normală atât de clamată de președintele nostru, al tuturor românilor.

Vorbind despre cererea de revocare a Avocatului Poporului, Florin Roman a declarat că există „două capete de acuzare“. Mai nou, Florin Roman, de profesie economist, de vocație sinecurist și membru în consilii de administrație bine plătite, este, așadar, procuror, iar cererile sale sunt direct rechizitorii. Impostura asta este mai mare decât cea a lui Daniel Moroșanu, care se ocupă de politici publice în interiorul partidului său. Același partid. În CV-ul lui Florin Roman sunt înșirate numeroase facultăți, licențe, masterate, specializări. Dar pozele la bustul gol postate chiar de el pe Facebook, direct din baie, întru cucerirea electoratului feminin, nopțile pierdute alături de premier la degustarea de smoothie-uri vegane, limbajul de activist al anilor ’50 ai secolului trecut și tupeul de parvenit îl îndreptățesc să se laude, asemeni altor cocalari de talie locală, drept absolvent merituos al școlii vieții.

Când trimiți pe cineva să se bată cu Renate Weber nu-l trimiți, totuși, pe golanul clasei politice. Asta nu este Românie Normală, asta nu este politică a bunului-simț. Este dovada degradării continue a lumii politice românești și atât.

Renate Weber a comis impardonabila blasfemie de a nu fi fost de acord cu Guvernul Orban în foarte multe privințe. Mai ales atunci când, nu doar o singură dată, Guvernul a încercat să profite de pandemie pentru a-și aroga drepturi pe care Constituția nu i le dă. Iar asta nu poate fi pe placul unuia ca Roman. El este obișnuit să-și slujească stăpânul, să-i țină frapiera la îndemână, să-i curețe mătreața de pe costumele prost croite. Oricine face altfel are de-aface cu el, mardeiașul ideologic al PNL.

E bine, e foarte bine. În definitiv, de ce să existe și păreri contrare celor ale guvernanților? Ce-i asta? Gata, ciocul mic de tot, competenții liberali din România educată de Iohannis sunt la putere și vor cu orice preț să rămână acolo pe vecie.

Așa, ca o idee, poate că Renate Weber va fi înlocuită cu Daniel Moroșanu. Omul pare hotărât ca după bacalaureat să dea la facultate. Dacă fără școală e autor de politici publice în Vrancea, de ce n-ar fi Avocat al Poporului cu dovada că s-a înscris la vreo particulară? Sigur știe Alina Gorghiu una bună.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint