Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Predoslovie

Înainte de ’89, cine mîrîia împotriva sistemului avea șansa să ajungă ori pe lumea cealaltă, ori la pușcărie, ori la spitalul de psihiatrie din Poiana Mare unde intrai cu numele de pe buletin și ieșeai, după o bucată de vreme, Napoleon Bonaparte.

Întîmplător am trecut cu mașina pe lîngă celebrul azil al disidenților români anonimi acum cîțiva ani.

Nu mai era păzit de securiști ca odinioară, în schimb la poartă fluturau două drapele: unul tricolor, iar altul al comunității europene. Iar ca o ironie a sorții pe o pancartă scria „Bine ați venit!“.

Probabil că pacienții, ca într-un roman celebru, luaseră puterea și erau bucuroși de oaspeți. N-am îndrăznit să intru și între timp întreaga planetă a devenit un spital de nebuni mai trist ca Spitalul  de boli nervoase din Poiana Mare unde aș fi conversat fericit cu Shakespeare și m-aș fi sărutat cu regina Fabiola.

Citiți-mă și veți înțelege!

Volumul Corabia Nebunilor poate fi cumpărat acum de pe mirceadinescu.ro.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint