Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Regalitatea, boala de rinichi a socialismului

Dacă în tainicul laborator al metamorfozei prin care un vierme e transformat în fluture, Natura nu cheltuiește pentru încropirea aripilor mai mult de un strop de vopsea și cîțiva milimetri de mătăsică metamorfoza lui Duda, care din persoană de sprijin a Securității s-a transformat în persoană de sprijin a PSD-ului, costă totuși prea mult poporul român.

Amintind în treacăt că pe scara abjecției o persoană de sprijin e superioară informatorului ordinar, aș face o mică digresiune istorică.

Așa cum un copil se naște printr-un țipăt, din țipătul acelui soldat anonim, care acum o mie cinci sute de ani, într-un marș de noapte, a strigat „Torna, torna, fratre!”, s-a născut pruncul limbii române.

Istoricii bizantini au dat un caracter anecdotic întîmplării cu pricina, legînd povestea strigătului de neatenția unui recrut căruia îi căzuse sacul cu merinde de pe catîr. Însă două armate n-ar fi putut fi scoase din minți și să fugă una de cealaltă numai pentru că un oștean i-a strigat altuia ăîntoarce-te și ridică-ți traista!”. Noi credem că tulburătoarea frază ce a băgat oștirile în sperieți e, în realitate, un bocet, o invocație deznădăjduită către fratele căzut pe cîmpul de bătaie și implorat să se întoarcă de pe lumea cealaltă.

Securitatea a deturnat pentru a doua oară sensul tragic al acelor cuvinte și, în loc de „Întoarce-te, întoarce-te, frate!”, a pecetluit îndemnul frățesc la turnătorie, bazîndu-se și pe cea de-a doua descălecare a limbii române, cu o mie de ani mai tîrziu, ce-a avut ghinionul de a se împotmoli în nota informativă a lui Neacșu de la Cîmpulung: „I pak dau știre za lucrul turcilor”.

I pak dăm și noi știre za lucrul necurat al lui Dragnea și Tăriceanu, care au pus la cale un soi de pomană a porcului bugetar. Plastografiind ideea primei case pentru însurățeii fără bani spre a năși prima casă regală fără Rege, cei doi mari iubitori de dude i-au sporit prințului cu același nume colecția de palate, vîrîndu-i totodată în teșcherea și oarece mălai capitalist pentru plata servitorimii.

Trezindu-se în postura de Furnizor de dogmă socialistă al Casei Regale alături de cei care-i livrează pe de-a moaca lui Duda vin, termopane, tablă galvanizată și mititei, republicanul Ion Iliescu ar trebui să se zvîrcolească-n mormînt încă din timpul vieții constatînd cîtă șobolănime bisericoasă și regalistă a puit sub mantaua sa de liber-cugetător.

Pentru că-n România nu te mai poți numi social-democrat dacă nu puți o țîră a odicolon regalist de proastă calitate și dacă nu te abați dimineața pe la sala de rugăciuni a Parlamentului.

Așa a ajuns Măgăoaia Mîntuirii Neamului, care-i încă la roșu, să se încuscrească cu primul ogeac regal de sorginte securistică ce tocmai coboară pe țeavă ca o pietricică din rinichii obosiți ai socialismului.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

4 comentarii

 1. #1

  Maestre, demult asteptam un articol bine scris pe aceasta tema. Frica-mi-e ca desi pana dv. pare a fi muiata in „vitrion”, duda se va alege cu subventia pentru ONG-ul de utilitate publica numit „Casa Regala”.

 2. #2

  Mai degraba,cred ca vor sa scoata duda la pensie speciala,care va fi coroborata cu solda aferenta de grad si functie,pana nu se dezmeticeste Olguta,pentru un nou amendament…

 3. #3

  Ai de noi…nici nu apucat sa moara Regele si josnicia se iteste oribil..
  De unde atata hidosenie?!
  Mai putem spera la un aer respirabil pentru .. copiii nostri macar?!

 4. #4

  Oarecum corect… Iar măgăoaia cu pricina este pentru mântuirea „neamului prost”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint