Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ruleta românească

Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în ce mai mulți români. Dar, oarecum surpriză, îi afectează.

Dacă Iohannis Klaus Werner, președinte în funcție și președinte ales, voia să-și dovedească în fața întregii națiuni nepriceperea la oameni, nu putea s-o facă mai bine decât impunând, înainte de termen, un guvern condus de Ludovic Orban. Și să-i impună, în același timp, să contribuie la scoaterea PSD de pe eșichier și la ducerea PNL către puterea absolută.

Nu este vorba că Iohannis nu l-ar fi ghicit pe Orban. L-a ghicit, ba chiar cu asupra de măsură. Eternul wanna-be al PNL a ajuns, în ciuda datelor intelectuale, premier. În afară de dorința de a nu mai apărea în poze de campanie sodomizat de propriul câine, probabil că visul de a deveni prim-ministru se afla în fruntea listei de priorități a lui Ludovic Orban.

În sfârșit, după o viață în care n-a făcut nimic, n-a excelat în nici un domeniu, nu a strălucit decât în gargară, dans pe mese și cântat prost la chitară, Ludovic Orban a ajuns „cineva“. Sper că familia sa are decența de a nu se bucura de acensiunea nemeritată a odraslei ceva mai nedăruite de soartă în zona intelectuală. Leonard Orban ar fi meritat mult mai mult să fie premier, dar inteligența îl împiedică să fie la fel de slugarnic și lipsit de coloană precum fratele său. Asta dacă ar fi trebuit să alegem un premier din familia Orban. Dar, în general, nu ar fi trebuit.

Nu a trecut o lună completă de la învestirea Guvernului Orban și deja această adunătură cu nimic mai prejos decât adunăturile PSD de sub comanda lui Dăncilă a reușit să-și dezamăgească, în primul rând, alegătorii proprii. Iar asta se întâmplă pentru că au mințit ca niște porci, timp de mulți, foarte mulți ani.

PNL a cheltuit, din banii dumneavoastră și a mei, 1.000.000 de lei pentru a susține referendumul prezidențial din 26 mai 2019. Nu-i o sumă mare, nu? Dar de ce să aruncăm acești bani pe fereastră? De ce, după ce referendumul a fost validat, să nu rămânem măcar cu onoarea respectării angajamentelor publice?

O Românie Normală asta ar însemna: o Românie în care angajamentele sunt respectate, iar promisiunile onorate.

Or, referendumul pentru care PNL a spart un milion de lei (nu-i o sumă mare, nu? Toți avem în casă, la îndemână, banii ăștia…) era un referendum împotriva adoptării de ordonanțe de urgență pe Justiție. În ciuda acestui lucru, Orban a tot promis, secondat de Rareș Dicky Bogdan, că va da OUG pe Justiție. Dacă nu dă, își încalcă promisiunile de campanie. dacă dă, încalcă principiile pentru care fals a luptat. Și îl mai supără și pe Măria Sa, care și-a asumat referendumul și nu vrea așa ceva. S-ar putea să-l supere și pe Mîndruță, care a înțeles că a fost mințit timp de trei ani și că a mințit și el, la rândul lui, susținând că trebuie anulată legea recursului compensatoriu.

Dar asta nu-i nimic.

Când Gollum-ul finanțelor mai scapă în public la câte o declarație, plângem toți. Crește cursul, cresc ratele, crește prețul carburanților… Îi doare, în primul rând, pe votanții lui Iohannis și ai PNL.

La Ministerul Muncii s-a instalat un regim de incompetenți care vor să țină oamenii la muncă, extra-program, cu forța. Dacă asta fac ei cu propriii angajați, de ce să credem că ar avea pic de milă pentru angajații-sclavi ai multinaționalelor?

Au behăit că nu e bine să crească salariul minim. Dar ei înșiși îl cresc.

Au chirăit că trebuie tăiate pensiile speciale, dar…

Au promis că vor desființa Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Și au vrut să pară smarți, convocând o consultare cu magistrații. Iar magistrații le-au zis că e bine ca secția să existe. Sute de mii de susținători au început să se tăvălească, în chinuri, pe asfaltul plin de gaze al Pieței Victoriei.

În nici o lună, Guvernul Orban și Klaus Iohannis au încălcat atâtea sloganuri-promisiuni, încât e interesant de văzut cât, totuși, vor mai rezista până la a fi muiți de sub luminițele telefoanelor mobile, aprinse la manifestațiile din marile orașe.

Sigur, de fapt, nimeni nu va ieși în stradă. Pentru că #muiepsd. Dar cine va mai ieși la vot?

Acest guvern pare dispus să joace, mizându-ne viitorul, ruleta rusească în varianta românească: adică, de la început, au umplut butoiașul pistolului cu gloanțe, ca să fie siguri că nu ratează nici o șansă de a se împușca în cap.

Câtă vreme țin pistolul îndreptat doar spre tâmplele lor, e bine. Dar dacă vedeți că le tremură mâna și se întorc să mai promită ceva, fugiți!

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint