Pe 3 iulie 2015, la doar o jumătate de an de la prezidențialele din 2014, Sorin Frunzăverde era trimis în judecată de DNA pentru că, în campania electroală din octombrie-noiembrie 2014, a condiționat acordarea de fonduri bugetare către primarii din Caraș-Severin de votarea candidatului Klaus Iohannis.
Justiția română pe valul anticorupție, la apogeul activității sale. Ulterior, Sorin Frunzăverde a și fost condamnat, cu suspendare. Anul trecut a decedat, fără ca omul pentru care-și riscase libertatea să ridice măcar o sprânceană. Așa este președintele nostru, un om sever, dar drept, nu se implică în favorizarea nimănui, nici măcar dacă acel cineva a contribuit la alegerea sa ca președinte. Felicitări, domnule, felicitări, așa se face.
Șitotuși, după cinci ani de la infracțiunile comise de Sorin Frunzăverde, tot PNL-ul reia practicile condamnatului Frunzăverde. Un președinte de filială județeană a PNL, primar de comună, își anunță colegii că Guvernul Orban, de-abia validat cu doar câteva zile înainte de turul I al alegerilor prezidențiale din 2019, va distribui prioritar fonduri primăriilor conduse de primarii PNL, dar numai dacă localitățile respective performează în votarea președintelui Iohannis. Cu celeritate, Guvernul deblochează bani, face plăți anticipate, rambursări de TVA, totul direcționat către partid, să fie oamenii mulțumiți și să scoată lumea la vot cu entuziasm. Găsiți aceste informații în Libertatea, într-un serial publicat săptămâna trecută, cu probe pe care PNL nu are cum să le nege. (https://www.libertatea.ro/stiri/pnl-leaks-2-bani-primari-voturi-lista-scurta-3096147, https://www.libertatea.ro/stiri/pnl-leaks-3-cum-a-sabotat-pnl-candidatura-lui-dan-barna-la-prezidentialele-din-2019-ciolos-de-ce-se-tem-nu-vor-scapa-3097406, https://www.libertatea.ro/stiri/aranjamente-whatsapp-afaceristi-cer-pnl-contracte-pandemie-3095277)
Până acum, oficial, DNA nu a avut nicio reacție. Dar nici n-a fost ajutată pentru a avea. Peste subiect s-a așternut rapid un val al tăcerii profunde. Presa mituită de Guvern a fost somată să nu se atingă de aceste informații cutremurătoare, pentru că nu se știe niciodată dacă nu se opresc cumva viramentele. Neoficial, ce face DNA nu se poate spune.
Dar, având precedentul Frunzăverde, am fi putut spera la o reacție oficială rapidă. Și mai avem și alte precedente. Să ne amintim cum au năvălit procurorii DNA în satele României după referendumul din 2012. Bine, atunci n-au reușit să demonstreze teza oficială lansată de Monica Macovei și de Daniel Morar, cea a fraudei de „aproape“ două milioane de voturi. Dar Dragnea a fost condamnat pentru acel referendum, pentru că a mobilizat oamenii să iasă la vot. Același tip de dovezi existente în dosarul lui Dragnea cu referendumul există și în conversațiile liberalilor din noiembrie 2019.
Lipsește ceva, însă. Lipsesc Papici și Morar, lipsește Kövesi, lipsește tema anticorupției. S-a stins de mult pe drum, s-a fâsâit, s-a băgat în sertarele DNA și vegetează acolo așteptând vremuri mai bune.
Anticorupția, mai mult televizată, mai mult mimată, a câștigat anul trecut două ture de alegeri. Anticorupția și-a făcut datoria, anticorupția poate să moară.
Ar fi absurd ca președintele să iasă acum la televizor și să chițăie scrâșnit despre lupta împotriva corupției. Are guvern de aproape un an, iar acest guvern nu poate fi declarat corupt. Chiar dacă e, chiar dacă văd asta și starlinkșii lui Musk.
Doamna Kövesi e în Luxemburg, conducând un Parchet European imaginar. Coldea e un pensionar fericit, Băsescu e liber, Klaus Iohannis e ocupat cu campania pentru locale.
Sarmalele sunt din ce în ce mai reci, aproape înghețate. S-a spart gașca, faima cartierului de vile conspirative din Băneasa. S-a spart gașca. Din toți justițiarii, numai pensionarii.
Dubla măsură!!! Uneori nu stiu unde să mă mai ascund!! Desi nu urmăresc programele la tv!! Simt zi de zi cât de stramba e condusă tara asta!!