Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scheletul din sticlă. Prea târziu!

Traian Băsescu a condus România ultimilor 5 ani fiind convins că oricine are în dulap un schelet de care el, cu ajutorul serviciilor sale, poate profita. A făcut de nenumărate ori dovada acestei filosofii de a domina – nu a conduce – trimițând mesaje, făcând aluzii, trecând direct la dezvăluiri dacă subiectul nu mușca la primii doi pași. Adoratorii lui au văzut în asta dovada că ling curul unui președinte puternic, nu al unui individ ilegal care folosește serviciile de informații pentru a-și consolida puterea pe baza interceptărilor ilegale sau a direcționării banului public înspre spionajul polilitic, în locul folosirii sale (a banului public, desigur) pentru protejarea siguranței naționale, așa cum o cere legea. În ultimii 5 ani, adoratorii necondiționați ai lui Traian Băsescu n-au susținut doar un președinte jucător, ci și un individ lipsit de scrupule, care nu s-a sfiit să folosească serviciile de informații în propriul interes, propagând în spațiul public zvonuri și informații ce nu puteau fi obținute decât ilegal. Apărătorii „statului de drept” au închis ochii la interceptări ilegale, la încălcări flagrante ale legii și la încălcări și mai flagrante ale drepturilor omului, așa cum sunt ele definite de tratate internaționale la care România este parte încă de pe vremea lui Ceaușescu. Totul s-a făcut în numele necesarei modernizări a statului și sub imperiul consolidării instituțiilor acestuia.

Adoratorii lui Traian Băsescu ne-au spus și continuă să susțină, cu un colț de gură, e drept, că zeul lor a făcut și a dres. În lista beneficiilor aduse de Traian Băsescu dezvoltării României, însă, nu există nici măcar unul care, pentru a fi cu adevărat înfăptuit, să nu ceară încălcare atribuțiilor prezidențiale și a Constituției. Președintele României nu are atribuții în controlarea justiției, de exemplu, dar ăsta este titlul de glorie pe care i-l atribuie toți lingăii. Traian Băsescu, președinte iară nu ministru al Justiției, nu poate controla procurorii, din punct de vedere legal, dar pentru asta este adorat. Iar lista exemplelor în care adorația ignoră legea este mult mai lungă. Mult, mult mai lungă.

În ultimii 5 ani, Traian Băsescu nu a reformat nimic, nu a consolidat nimic. Dar nimic-nimic. Reformarea sistemului de sănătate din România a căzut, și bine a făcut, pentru că luat de val, președintele s-a simțit atât de puternic încât să-l tăvălească pe singurul om care a făcut ceva în sistemul sanitar. Reforma lui Băsescu ar fi trebuit să cadă pentru că favoriza firmele lui Cocoș și Tender, dar e bine că a căzut și așa. Reforma învățământului? O porcărie. Școala românească produce în continuare tâmpiți, doar că aceștia sunt supravegheați video. Asta nu-i reformă, e oportunitate de business pentru vânzătorii de camere de supraveghere.

Cum spuneam, în ultimii 5 ani Traian Băsescu nu a făcut nimic pentru a-și justifica renumele de reformator și înnoitor pe care până recent i-l atribuiau adoratorii săi. Au fost foarte mulți oameni care au văzut asta la timp. Oameni care, deși l-au votat în 2009, ca singură variantă viabilă, au tras semnale de alarmă la primele derapaje flagrante. Ei, și? Loviți de cecitate, oarecum, adoratorii lui Băsescu au mers înainte, mușcând din dușmani precum caii penibilului Andrii Popa.

Până mai ieri. Sau până marți seară, să fim mai exacți. Marți seară, adoratorii necondiționați ai lui Traian Băsescu, cei care i-au înghițit nenumăratele încălcări ale legii și i-au justificat cu citate elaborate încălcările drepturilor omului s-au dus la altar, pentru a-și îndeplini ritualul zilnic.

Au aprins lumânări, au dat foc bețigașelor aromate, au rostit mantrele regulamentare și au dat să pupe curul pe care îl pupau în fiecare seară. Dar, surpriză, în locul curului fleșcăit al unui om de peste 60 de ani, adoratorii au dat peste bucile ferme ale unei femei de 40. Au stat, au făcut calcule și nu le-a reieșit că ar fi vorba de Monica Macovei, ci de Elena Udrea. Și abia atunci s-au declarat, finalmente, scârbiți.

Nu, pe bune? Ați înghițit atâția ani toate rahaturile lui Traian Băsescu și v-ați scârbit abia acum? Sau, înghițind până acum, din aceeași sticlă, în care nu vedeați viermele de pe fund, sperați că veți putea reveni?

Dacă sunteți adevărați, așa cum ați ignorat adevărul ultimilor 5 ani, ingnorați și această plăcere nevinovată a idolului și stăpânului. Căci dacă el ar mai fi putut să vă asigure sinecuri, sunt sigur, ați fi fost alături de el. Da, e o problemă, Udrea preferă penali și mediocri în jurul ei, dar nu vă oprește nimic să vă apucați de furat, precum toți cei pe care i-ați susținut și legitimat în ultimii 5 ani.

Oricum, prea umblați cu nasul pe sus. Nu dau sfaturi, pentru că nu am trecut prin asta, dar am auzit că, odată ce ai lins primul cur, la a doua experiență lucrurile vin deja de la sine.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

8 comentarii

 1. #1

  Remarcabil articol.
  Doar ca un taliban basist nu va recunoaste…ca zeul e gol si netrebnic.
  Iar uneltele lui din DNA, parchet servicii, ZIARE- MASS Media ?
  Aia nu trebuia sa dea socoteala pt. 10 ani pierduti si ingropati in obsesii securiste si rafuieli de interlopi?
  E jegul prea mare ca sa credem ca dispare odata cu T.B.
  Cum credeti ca a rezistat Ceausescu 25 de ani, daca n-ar fi avut un popor de netrebnici si lingai in subordine?

 2. #2

  @Marius Ursu : Mentiunea asta nu contravine articolului in nici un fel. E vorba de cei care ii gasesc scuze si-l aduleaza indiferent de ceea ce face. Cei care nu pot accepta ca idolul lor e corupt, incompetent si ar face orice pentru o panarama din Plescoi!

 3. #3

  Bravo coane. M-am speriat…ca ai avut cateva fara Basescu!

 4. #4

  Perfect adevarat.Lucruri care daca le spunea cineva pana acum primea raspuns: pai ce, vrei sa vina PSD la putere?Ce,Iliescu era mai bun?De parca despre asta era vorba,degeaba le spuneai ca nu erau aia mai buni ci doar ce bube in cap are Basescu.

 5. #5

  Lol. Ce boi sunt unii. Auzi, cica „daca ar candida Basescu impotriva lu` Geoana sau Ponta, tot pe Basescu l-as vota”, ca cica n-are cu cine, deci voteaza raul cel mai mic. Ce-ar fi sa nu votezi deloc ma, prostule?!

 6. #6

  Deci, Daddy, desteptule, crezi ca daca nu votezi nu iese nici unu? Daca tu te sclifosesti la vot, nu-i nimic, sunt destui doritori de galeti si pungi cu zahar care au stomacul tare. Cu din astia ca tine ajung imbecili de 3% la 20% in parlament. Raul cel mai mic o sa se voteze zeci de ani in continuare in Romania.

 7. #7

  Pai basescu de vreo 7 ani încoace o tot nominaliza pe udrea la președinția României , de unde atâta surpriza !?

 8. #8

  tara decade si serviciile se pierd in conflicte bizantine. asteptam cu nerabdare noua ordine mondiala ca ne am saturat de anarhie si anomie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint