Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Terminat! Dar mai util pentru Ponta dacă nu demisionează

Stați liniștiți, voi cei care vă imaginați că cine-i cere demisia lui Traian Băsescu chiar vrea ca el să demisioneze! Din contră, de la Ponta pînă la ultimul parlamentar al combinației PSD-UNPR-PC ,pe ascuns, și UDMR pe față, toți vor ca Băsescu să rămînă la Cotroceni, ca să aibă în cine da, lunile următoare.

O asemenea pleașcă, vorba lui Toader Paleologu, trebuie ținută la vedere. Cum să vrea Ponta ca Băsescu să demisioneze? Cît timp e ținut cald scandalul cu Bercea Mondialul cine se mai uită la bubele din capul premierului?

Singurul care ar vrea să nu-l mai vadă pe Băsescu la Cotroceni e Varanul, care ar pensiona toți judecătorii din România ca să nu mai aibă cine să-l judece. Socotelile lui însă nu se pupă cu calculele lui Ponta și ale PSD-ului.

Totuși e ridicol să-i ceri lui Băsescu să-și dea demisia de onoare, numai pentru a te asigura că cel care a ajuns în rolul de fratele lui Mircea n-o s-o facă. – Dacă ai onoare, Băsescule, dă-ți demisia! Și Băsescu ce să zică? – Mi-au bătut obrazul băieții ăia din Senat, să mă scot cu onoarea din rahat și m-am gîndit să le fac plăcerea!

Demisia de onoare ți-o dai singur, nu la cererea altora. Mai curînd, repet, tocmai ca să-i blocheze lui Băsescu eventuala demisie, s-au repezit ăștia să i-o ceară. Și, din punctul lor de vedere, au făcut foarte bine, fiindcă acum sînt primii la mutare.

Și mai ridicol e, însă, să susții că Traian Băsescu a dovedit acum, în chip sublim, că el e de partea Justiției. După ce-au apărut filmulețele cu fratele, imaginați-vă ce-ar fi fost dacă Băsescu ar fi cedat reflexului de a-și apăra frățiorul. (Oricum a făcut-o, pe dedesubt, în ziua cînd a zis-o pe-aia cu anturajul, de parcă Mircea Băsescu ar fi iresponsabil sau vreun fraier păcălit de anturaj.)

Ridicolul absolut îl ating cei care spun că Mircea Băsescu n-a încercat să facă trafic de influență, ci a luat bani cu împrumut de la cămătarii cu care s-a încumetrit. Asta ar însemna că vorbele ieșite din gura lui Băsescu ăla micu, despre ceea ce va face el pentru scoaterea lui Bercea Mondialul din pușcărie, erau făcute să mascheze un împrumut de la cămătari. Să nu-l credem idiot pe fratele prezidentului.

Ar trebui, totuși, ca Băsescu să-și dea demisia? Da! Și asta tocmai pentru a dovedi că e apărătorul independenței Justiției, nu al fratelui său. Dar dacă, așa cum presupun, n-o va face, procurorii care-i anchetează fratele ar trebui să ceară ca lui Traian Băsescu să i se pună telefoanele sub supraveghere și el însuși să fie supravegheat. În afară de asta, aceiași procurori ar trebui să-l invite ca martor, dar și ca posibil tăinuitor, pe Traian Băsescu, după declarația lui că știa, încă de anul trecut, că fratele lui era șantajat.

Cu sau fără demisie, ce-ar mai putea face Traian Băsescu la Cotroceni și în politică? Poate să mai acorde niscai decorații, după ce cancelaria prezidențială îi va pune pe decorabili să declare în scris că nu vor refuza să primească vreo decorație din mîna fratelui lui Mircea Băsescu. În politică însă Traian Băsescu e terminat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.