Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tot turcul plătește!

Deși e pregătită de antrenori americani pentru meciuri în deplasare, armata de elită a Turciei a fost bătută la ea acasă în așa hal, încît în sediul Cartierului General al NATO de la Bruxelles s-a auzit parcă strigătul deznădăjduit al acelei văduve de domnitor român reverberînd din cronici bătrîne: „Rușinatu-m-au păgînii!”.

Căci, după ce am văzut în direct la televizor generali NATO loviți cu papucii în cap de bașbuzuci în civil, tanchiști scoși cu tirbușonul din turelă de golănimea orașului, ofițeri altoiți cu cureaua de la brăcinarul bragagiilor și ostași umpluți de bulion predîndu-se unor chivuțe isterice cu năframa pe ochi, normal ar fi ca strategii NATO să demisioneze in corpore pentru inadecvare și lipsă de înțelegere a acestei lumi ieșite din țîțîni, pe care n-o mai poți domoli nici cu avioanele F16, nici cu elicopterele Puma.

Dacă generalii dornici să-l descăpățîneze pe Erdogan ar fi scos în acel Ev Mediu întîrziat pe străzile Istanbulului nu artileria grea, ci o hoardă de ieniceri cu sabia între dinți și un escadron de spahii cu biciușca la oblînc, în cîteva ceasuri n-ai mai fi zărit picior de lustragiu în Piața Taksim, trupele NATO putînd raporta astăzi cu mîndrie o mare victorie împotriva trăgătorilor de narghilea și a băutorilor de ceai de pe malul Bosforului.

Profitînd de prostia militarilor orbiți de propriile grade, Erdogan i-a mai dat încă o dată lui Atatürk cu Coranul la mir, omorînd societatea civilă turcă cu ajutorul civililor turci.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Felicitari cancelariilor occidentale pentru Brexit, Crimea, Erdogan. Hai sa-l pun si pe Saddam pe lista, c-a fost prietenul lor. O vreme.

  2. #2

    A devenit evident ca astia ,,se joaca” cu masele. Iar masele saracele ,,se bucura” ca le-o trag din cand in cand cu cureaua instruitilor. Globalizarea asta are multe fete nevazute (si nu dintr-alea care danseaza din buric!). Din cand in cand sunt lasate sa iasa la iveala imagini ,,educative” tocmai pentru a impinge norodul in directia dorita. Si uite cum, pas cu pas, se incoloneaza prostimea in directia dorita. Iarasi e evident ca nu poti sa ,,democratizezi” un popor precum cel condus de Erdogan. N-are treaba liderul in chestia asta. La fel cum nu poti sa le ceri rusilor sa se supuna unor reguli democratice. Sau chinezilor, indienilor etc. Pentru masele astea exista alte metode. Si se aplica cu succes, zic eu. La noi incolonarea s-a facut mult mai simplu. Fara simularea ,,loviturii de stat” ci doar cu simularea aplicarii regulilor decomratice necesare indeplinirii obiectivului propus (referendum decis la ,,masa verde”). Ce liniste mai era pe aceste meleaguri cand base ,,numea” pe banda rulanta mii de executanti in sistemul de justitie. Executanti care si-au intrat in paine si ,,apara” cu indarjire, pas cu pas, noua ordine impusa. Ce sa facem daca pe melagurile astea aluatu-i altul, fiind doar mamaliga de proasta calitate? Deaia Erdogan n-a mers pe varianta ,,mai bine sluga la americani …”. N-ar fi ingurgitat sintagma elitele fostului imperiu si l-ar fi curatat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint