Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ultimul drum

Waze nu găsește drumul ce duce la Vaslui: „E-nchis pe timp de noapte!“, îmi spune dumnealui. Aș vrea să zbor, atuncea, dar legea nu mă lasă. Pe timpul nopții, cică, nu poți ieși din casă, c-așa spun toți experții, c-așa e la război: de cum se lasă seara, nu lupți cu SARS-CoV-2. Degeaba ești dispus să treci prin mii de baionete, căci noaptea trebui să-ți petreci ferit de parapete.

Te-a prins lockdown-ul tot pe drum și te învălui ceața. Te-ntrebi „Ce dracu’ fac acum? A, știu, să-nchidem piața!“. Și-nchizi și piețe,-nchizi și școli, închizi și restaurante, ca să pui cap acestei boli faci doar prostii flagrante.

La început de an spuneai că este doar o gripă și la alegeri ne-ndemnai, organizate-n pripă. Mureau din ce în ce mai mulți, în toată Europa, tu însă nu doreai s-asculți cât n-aveai ce îngropa.

Într-un târziu ai renunțat cu greu l-anticipate și două luni ne-ai încuiat în case,-ntinși pe spate. Și cam atâta a fost tot. Românii plini de boale oricum nu ajungeau la vot în toamnă, la locale. Și după 15 mai, săraci, cum n-am fost niciodată, te-ai apucat din nou de bâlci, că țara-i relaxată.

Acuma bani nu mai aveam, să-nchidem iară totul, dar tu nu banii ni-i voiai, ci ne voiai doar votul. „Votați, vă spun, al meu partid, că vă scăpăm de ciumă!“ și-s morții zilnici de COVID cât într-un veac de ciumă.

Ce bine că ți-ai revenit, că ne-nchizi noaptea-n case, să nu vedem cum năvălesc sarscovii prin orașe! Și bine faci că nu-i mai lași pe ăia mici la școală: să fie proști, să fie mulți, să vă voteze iară!

Stăm liniștiți, așa ne-ai zis, că vine el vaccinul: peste un an sau peste doi, cât să vă faceți plinul. De mor mai mulți până atunci, de cinci ori sau de șase, ție-ți rentează, că-n Sibiu rămân mai multe case.

Nu-i asculta pe cei ce-ți cer măsuri suplimentare: nu încerca nimic mai mult pân’ la parlamentare!

Ce mai contează că-n curând vom fi doar piei și oase? Noi chiar și morți mergem la vot-n decembrie, pe șase!

1 comentariu

  1. #1

    furtunos spus.. saraci si prosti de nici macar o bom(ba)oana nu avem in magazine.. .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.