Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Umbra lui Traian Băsescu la Bruxelles. Bercea Mondialul

Cu toate că Traian Băsescu a bătut șaua să priceapă judecătorii, cînd a zis pe aeroport că pe fratele lui nu-l ascultă nimeni, nu cred că asta îl va ajuta pe Mircea Băsescu să scape de la răcoare. Ar fi o premieră ca la a doua întîlnire cu judecătorii o persoană condamnată la arestare preventivă de 30 de zile să fie trimisă acasă. Cei care s-au gîndit că dacă Mondialul și fiul n-au voie să se mai apropie de Mircea Băsescu și de Căpățănă, ăsta ar putea fi un semn că fratelui i se pregătește eliberarea au o logică în ceea ce susțin. Atît că, din informațiile mele, ar fi vorba de chestii diferite. Mai precis cei doi Bercești s-au ales cu interdicția de a se mai apropia de nașul Băsescu, ca să n-aibă ocazia să-și pună amenințările în practică. Hotărîrea asta e și pentru urechile celor care își repartizează oaspeții în celulele arestului preventiv.

Dacă la recursul de azi Mircea Băsescu ar fi eliberat sau trimis în arest la domiciliu, s-ar găsi voci care să facă legătura între ultima declarație a președintelui, în care s-a trezit reflexul de a-și apăra fratele, și decizia tribunalului. Vrea însă așa ceva Traian Băsescu? Cred că nu, fiindcă atunci următoarea mutare la care s-ar vedea obligați procurorii ar fi să ceară punerea sub supraveghere a telefoanelor lui Traian Băsescu.

Nu știu însă de ce aceiași procurori nu cer și ei invitarea ca martor a președintelui Băsescu în acest dosar. La fel cum nu înțeleg de ce n-au cerut percheziționarea locuinței și a „locului de muncă” ale lui Mircea Băsescu, la fel cum au cerut percheziționarea casei Mondialului. Alții au observat însă un lucru cît se poate de putred în evoluția acestui caz. Anume că procurorului care se ocupa de anchetarea lui Bercea Mondialul i s-a luat inexplicabil cazul atunci cînd a declarat pentru presă, în 2011, că urmele duc la Mircea Băsescu. Atunci, cel mai informat om din România ar fi trebuit să afle că fratele lui are și alte relații cu Bercea Mondialui, într-o cumetrie penală, în afară de cumetria cu „Te lepezi de Satana?” de care eu nu l-aș acuza pe Mircea Băsescu.

La Bruxelles, după cum arată reportajele tv de la fața locului, Traian Băsescu s-a băgat el în primul rînd, alături de Merkel, și-a încercat să intre în vorbă cu unul, cu altul, dar nu i-a ieșit pasiența. Asta l-a și făcut să-și bage mîinile în buzunare, în mers, ca unuia căruia nu-i pasă, în timp ce colegii de adunare mergeau relaxați și cu mîinile la vedere pe lîngă el. Nu sînt un fan al lui Traian Băsescu, dar nu mi-a convenit deloc că președintele țării mele e evitat de cei din jur, cu care se străduiește să intre în vorbă, în mica defilare pentru presă a liderilor Uniunii. Nimeni nu-și poate alege fratele, aici Băsescu are dreptate, la fel cum are dreptate cînd îi reproșează fratelui său anturajul. Dar pe vremea cînd alerga după voturi, Traian Băsescu s-a lăsat anturat de Bercea Mondialul, deși aflase de la servicii ce hram poartă Mondialul care i-a legat la gît primei doamne a țării zgarda cu un ban de aur. Lăcomia de voturi a președintelui, care s-a afișat cu Bercea, l-a făcut pe fratele lui să-i calce pe urme, împins de lăcomia de bani. Dar, pentru cei care se fac că uită acest detaliu, primul care a intrat în relație cu clanul Bercea, a fost fratele mai mare al clanului Băsescu.

Vorba aia autohtonă, că intră și șoarecele pe unde a pătruns șobolanul, se pare că a ajuns, pe căi diplomatice, și la urechile șefilor de stat și premierilor din UE, care n-au vrut să dea semne de amiciție cu Traian Băsescu în fața camerelor de luat vederi, fiindcă în spatele lui se profila umbra lui Bercea Mondialul.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

5 comentarii

 1. #1

  Mare psiholog autorul… Deci chiorul umbla cu mainile in buzunare (semn de adanca tulburare !), se baga in fata langa Merkel (prost crescut), ailalti merg cu mainile pe langa ei (semn de mare relaxare) etc. etc… Cred ca tot continentul vuieste de Basescu-Bercea Mondialu, in marile cancelarii europene se fac scenarii pe tema asta, mass-media gloseaza pe cazul presedintelui frate cu un ciuruc care i-a fraierit pe tigani de sute de mii de euro. Ce mai, noroc cu alde Teodorescu, care ne deschide ochii si ne arata adevarata dimensiune a povestii. Mai sa nu mai putem pune geana pe geana ! Multumim ca existati, maistre, muream prosti…

 2. #2

  singurul lucru important este ca Justitia sa-si faca datoria si sa faca din Romania un stat de drept!

 3. #3

  Ca sa ajungem la el ( 🙁 pe calea pasnica),trbuie sa instauram separarea puterilor in stat.Acestea sunt 3.TEORETIC.1:Legislativul,2:Executivul si 3:Judectorescul.Toate au rostul si menirea lor ! De acord ! Dar politicul ???? Ce este ? Si de ce le acapareaza pe toate ??? DE CE PERMITEM numire POLITICA (?????) in conducerea Justitiei, si a tuturor institutiilor de stat ???? Trebuie sa schimbam din conducere toti cateii care il sprijina:zegrenii,aspaziile morarii,koveszii,oprisii…………Putem TRAI FOARTE BINE fara partide !!!Care e problema ??? Democratia se va realiza prin parlamentari.LEGITIMI ! Si cu frica de poporul SUVERAN !!!! Caci atunci,poporul va fi SUVERAN !

 4. #4

  Romanii analfabeti si autisti civic sunt prostiti cu iluzii:1. Suntem LIBERI – o mare iluzie! În realitate suntem neo-sclavi muncitori .
  2. Știm cum funcționează lumea în care trăim – FALS! În realitate, marea majoritate a românilor HABAR N-AU ce se întâmplă în jurul lor. Dar nici n-ar fi în stare să facă față psihic adevărului –
  3. Suntem conduși de oamenii politici pe care îi vedem la televizor și la știri – FALS! În realitate suntem conduși din umbră, de oameni din afara țării noastre (cu centre de comandă în SUA, UE, Israel, Vatican etc) iar cei pe care îi vedem la televizor și care ocupă anumite funcții în stat sunt doar INSTRUMENTE în sistemul de exploatare ascuns, pe care oamenii din umbră îl gestionează și în care noi ne trăim viețile de sclavi. (e prea dur termenul de sclavi? asta e, dacă suntem sclavi, ce vrei să zic, că nu suntem sclavi? Înfruntă adevărul chiar dacă e dur! E singura noastră șansă!); toți conducătorii din Europa de Vest care apar pe la TV sunt INSTRUMENTE în mâna celor care conduc lumea pe bune, din umbră. Toate problemele pe care noi românii le avem SUNT CAUZATE DE ACEASTĂ CONDUCERE DIN UMBRĂ care are interese OPUSE intereselor neamului românesc. . Din păcate românii se îmbată cu speranța/iluzia că NU există un Guvern Mondial din Umbră, deși acțiunile și deciziile lui le simțim zilnic pe pielea noastră. Însă… nu toată lumea face conexiuni și fiecare pricepe cât poate din lumea din jur.
  4. România este un stat SUVERAN – FALS! În realitate suntem din ’90 încoace o colonie a Imperiului Atlantist (NATO, SUA, UE, FMI, Banca Mondială și criminalii din spatele acestor entități) și suntem conduși din umbră;
  5. În România există Stat de drept – FALS! Când politicul căpușează toate instituțiile publice; când corupția este la maxim; când nu există transparență în gestionarea fondurilor publice; când se fură la greu din bani publici; când justiția nu funcționează ca lumea; când poporul NU mai este suveran (2 referendumuri naționale NErespectate în ultimii 5 ani – în 2009 poporul a zis la referendum național să fie MAXIM 300 de parlamentari și acum avem peste 600, iar în 2012 poporul a zis să moară (politic) criminalul Băsescu, însă CIA+UE au decis să rămână ”guvernator” în colonia România împotriva voinței poporului român, cică ”suveran”); când deciziile importante se iau în spatele ușilor închise (chiar în afara granițelor țării); când Statul este condus din umbră, NU transparent de către conducătorii instituțiilor democratice (Președinte, Parlament, Guvern); când populația este formată din SCLAVI muncitori săraci, bolnavi, fără trai decent; când bogăția produsă (muncită) de popor este acumulată în mâinile unor câțiva indivizi – marea majoritate INFRACTORI MAFIOȚI îmbârligați cu politicienii, atunci => ÎN ROM NIA NU EXISTĂ STAT DE DREPT! E doar o iluzie, un gunoi mestecat pe la televizor ca să prostească proștii că trăim în normalitate.

 5. #5

  @Make,tu oricum o sa mori prost!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint