Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Eminescu și Creangă în zilele noastre

Zoom Eminescu și Creangă în zilele noastre

1) Eminescu e gata să plece în vacanță în Grecia, dar începe să dea înapoi atunci când află că grecii nu prea au codri prin stațiuni și că e doar plajă de colo până colo.

– Nici o jivină, nimic?

– Doar în apă, îl lămurește Veronica Micle, care venise cu propunerea unei vacanțe în insule ca să mai scape puțin de aglomerația de la Eforie Sud.

– Ce jivine-s în apă?

– Nu știu. Tot felul de pești.

– Peștii nu se pun. Scrie tu basme pentru copii și povestiri fantastice despre dorade la grătar! Eu vreau lupi, jderi, urși sau poate chiar cumetre vulpi.

– Urși nu cred că au, dar jderi s-ar putea să găsești.

– S-ar putea?! Nu, Veronica, eu vreau să știu sigur. Plus că nu-mi convine deloc că n-au codri. Eu cu cine o să vorbesc toată vacanța?

– Cu mine.

– Bun, și în afară de tine? Să zicem că vreau să stau de vorbă cu un stejar secular despre trecerea timpului. Ce-o să fac? O să sun niște arbori de la mine din Bucovina? Păi, de-aia merg eu în vacanță, ca să stau tot pe telefon? Nu, mersi.

 

2) Ion Creangă urcă la volanul bătrânei lui Skode și pleacă spre Transfăgărășan, ca să-și încarce bateriile la o cabană din munți. Pe traseu se întâlnește cu un grup de turiști care hrăneau un urs la marginea drumului. Creangă oprește, se dă jos din mașină și se apropie de urs, ca să vadă dacă nu e cumva unul pe care-l știe din poveștile lui. Și chiar așa era. Ursul în cauză era chiar tatăl lui Harap Alb. Craiul din poveste se deghizase în urs ca să-și pună fiii la încercare și să vadă care dintre ei e destul de dârz încât să nu oprească mașina ca fraierul și să filmeze primul urs pe care-l întâlnește în cale, pentru a-l pune pe urmă pe TikTok. Se pare că singurul care trecuse proba lui fusese fiul cel mic, Harap Alb, care, la vederea ursului, și-a continuat drumul, știind că nu e indicat să interacționezi cu animalele sălbatice.

 

3) Caragiale discută cu cineva de la Netflix, căruia îi propune un serial despre doi amici, Mache și Lache, care stau la berăria Gambrinus și discută despre viața lor de funcționari bucureșteni.

– Nu știu ce să zic, îi spune producătorul de la Netflix. Nu prea se caută serialele cu moftangii.

– Monșer, dar nu e un serial cu moftangii. E un serial despre amici. Să nu-mi spui că serialele despre amici nu se caută. Ai văzut ce succes a avut Friends.

 

4) Eminescu nu mai pleacă în Grecia și decide să-și petreacă concediul în odaia lui din Titan.

– Bădie, dar ce vacanță mai e și asta? îl întreabă Creangă. Nu vrei și tu să te relaxezi?

– Pentru mine, cea mai mare relaxare e să scriu poezii despre natură și despre trecutul glorios al țării.

– Nu vrei să vezi și tu locuri noi? N-ai nevoie de peisaje care să te inspire?

– Pentru asta există Netflix. Știi câte peisaje noi găsesc pe Netflix? Fiecare serial american vine cu niște peisaje care mă inspiră. N-ai tu idee cât de pitorești sunt.

– Apropo de Netflix, știi cine o să aibă serial acolo?

– Cine?

– Nen’tu Caragiale. Ceva cu niște amici.

– OK, poate că n-o să mă uit pe Netflix, o să mă uit la HBO Go.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Minoritatea lui Onan

  27 iulie 2021

  LGBT nu mai e ce-a fost. Buchetul erotic al diversității de sex și de gen a ajuns o pădure tropicală în care exploratorii descoperă, fără odihnă, specii noi. LGBT e […]

 • Când au băgat ăștia și prostie în vaccin?

  27 iulie 2021

  Campania publicitară a Guvernului ne spune că vaccinul conține o sumedenie de lucruri. Realmente o sumedenie. Și toate, aproape toate sunt aspiraționale, pentru diverse segmente ale populației. Dar, pentru că […]

 • La vache qui rit

  27 iulie 2021

  Fîntînă cu găleata furată de-un calic la care se închinară-nsetații șapte veacuri, pe miriștea cu părul uscat de borangic, în țara unde parcă nu s-a-ntîmplat nimic, Istoria bolește și nimeni […]

 • Strigături oltenești cu ocazia celei de-a patra descălecări a pandemiei

  20 iulie 2021

  Biată Coană-a Europii stă cu ochii pe colac, suferă de boala popii, ține mila sub capac. Patimă neîntreruptă de COVID și de buget, vino, lady, prin conductă, că te-aștept la […]

 • România ignorantă

  20 iulie 2021

  Modești și neobosiți, acești copii își trăiesc succesul în tăcere. Din mințile lor izvorăște toată frumusețea care lipsește unei țări întregi. Pe medaliile lor, din care s-ar putea clădi un […]