Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Epidemie de baronită la PSD

Zoom Epidemie de baronită la PSD

Revoluția din PSD e, deocamdată, în faza orală. Abordarea “tot tacîmul” mai are de așteptat, fiindcă baronii care nu știu engleza au crezut că “reset” înseamnă “tot noi”. Căpitanii de județ n-au de gînd să modifice structura conservatoare a puterii, mai ales acum, cînd partidul a ajuns să depindă doar de propriul bazin electoral. “Cel mai mare partid al țării” a ajuns la cheremul loialiștilor săraci de la țară pe care alde Oprișan îi flutură ca pe garanția minimă a puterii lor și ultima salvare a partidului.

Prin urmare, schimbări de personal la nivelul conducerii nu se preconizează, nici înainte și nici după congres. Paul Stănescu, liderul cu exprimare de tractorist, care invită intelectualii în partid, e în conducerea PSD de pe vremea cînd Dragnea cel Cumplit era văzut ca Regele Soare. Marcel Ciolacu, la rîndul lui, provine din școala de baroni cu tentativă de doctorat la SRI, tovarăș cu trădătorii Tudose și Ponta, și e la fel de nou la conducere ca veteranii Buzatu și Bădălău.

În ceea ce privește linia politică, aici sînt așteptate doar vechile schimbări, cele legate de dispariția statului paralel din declarații și din raza vizuală, el fiind acceptat doar ca prezență fizică în partid, prin intermediul mai multor membri acoperiți.

Tot la capitolele “reset” și “restart” sînt prevăzute păstrarea vechiului obicei al blocării accesului tinerilor în structurile de conducere. Cei cîțiva tineri pesediști care, de bine, de rău, mai mișcă la gramatică, limbi străine și decență în opinii sînt încurajați să stea pe bară cu sîrguință, fiindcă viitorul e al lor începînd cu 2028.

Prin urmare, capacitatea PSD de a atrage și alte voturi în afara celor “garantate” de baroni pe plan local e anulată. Voturi naționale, de la nehotărîții brownieni sau de la dezamăgiții dreptei, nu au cum să vină la PSD dacă nu există o conducere centrală cu față umană și proaspătă. “Reset”-ul rămîne la faza “pe gură”, “restart”-ul se duce pe copcă, iar revoluția pe apa sîmbetei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale