Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Eu aș vrea să fiu un bătrîn-jucător, ca Churchill, dar în țara noastră bătrînii se duc la Billa sau la Lidl, pentru promoții.

Zoom Eu aș vrea să fiu un bătrîn-jucător, ca Churchill, dar în țara noastră bătrînii se duc la Billa sau la Lidl, pentru promoții.

„Adevărul, dragă Nutzi – mi-a spus azi-noapte președintele, după ce s-a uitat la reportajul de la Antena 3, în care Victor Viorel „The Dottore“ Ponta înscria coș după coș pe lîngă Ghiță Mureșan –, e că cel mai mult îmi place dacă nu beau. Tu nu vezi că atunci cînd sînt treaz nu-mi rezistă nimeni? Eu nu sînt bon viveur, ca Pleșu, eu sînt mauvais viveur, dacă pot pentru ca să mă exprim așa, și uite că pot! Ce-i drept, nici figura nu mă ajută prea mult: de pildă, dimineața cînd mă trezesc și mă uit în oglindă, am o față de mi se pare c-am băut toată noaptea. Și cînd colo, eu citisem Levantul! Dar nici să citești prea mult nu e bine. Ceva din ADN-ul meu mă-mpiedică să fiu, cel puțin la masă, prea cultural. Ce, crezi că eu n-aș putea cita din Cioran, din Filocalia sau din Saramangă ăsta pe care-l citează toți? Nu e bine nici să scrii și cu atît mai rău e să citezi, fiindcă te dezvălui. Vorba ceea: „Spune-mi ce citezi ca să-ți spun cine ești“.

„Da’, dom’ președinte, Levantul l-ați terminat?“ – am plusat eu.

„Nu l-am terminat, fiindcă mi-am dat seama după primele pagini că mă bagă într-o istorie de unde, la ADNul meu, nu mai ieșeam viu și mă temeam să nu fie o premoniție.“

„Lăsați, dom’ președinte – am zis eu –, că măcar o să aveți o bătrînețe liniștită!“

„Păi, de-aia mă și tem – a zis dînsul, trist. Eu aș vrea să fiu un bătrîn-jucător, ca Churchill, dar în țara noastră bătrînii se duc la Billa sau la Lidl, pentru promoții. Vrei s-ajung ca Iliescu, plin de negi și pe care nu-l mai consultă decît medicii?“

(va urma)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint