Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

FânFest, petrecere cîmpenească cu motive activiste

Zoom FânFest, petrecere cîmpenească cu motive activiste

Unde: Săptămîna trecută, de joi pînă duminică, la a opta ediție a FânFest…

Cine: …cîteva mii de oameni au împînzit cu corturi dealurile Roșiei Montane: organizatori, voluntari, artiști, invitați străini, hipsteri, rockeri, activiști mișunau continuu pe drumuri prăfuite sau pajiști cosite, printre vaci, case vechi și căpițe de fîn. Sîmbătă, prin Piața Veche, se învîrtea, fără a fi băgat prea mult în seamă, și Remus Cernea, care-și asortase la pleată un sacou fancy.

De ce: Pentru a protesta împotriva exploatării aurifere cu cianuri. Pentru promovarea activităților alternative mineritului distructiv, de la agricultură și turism la meșteșuguri tradiționale. Sau doar pentru a bea o bere în natură.

Cum: Puteai să-ți dai cu părerea în forumurile de dezbateri pe diverse teme, să-ți cumperi ceva confecționat handmade din tîrgul țărănesc sau să-ți faci tu vreun stencil în atelierele DIY, să caști ochii la expoziții de fotografie și proiecții de film documentar sau să participi la experimente de improvizație teatrală și clowning. Cei mai activi au plecat în tururile ghidate ale localității, au alergat la maraton, s-au dat cu parapanta și au mers pe sîrmă (pardon, pe slackline).

Muzică: La scena de la Redută, pe platoul-amfiteatru de pe deal, momentele de maximă audiență s-au înregistrat la concertele Norzeatic cu Avant'n'Gard, Altar și Travka (vineri), Luna Amară, Celelalte Cuvinte și Implant Pentru Refuz (sîmbătă). Dacă n-aveai chef de diverșii DJ-i care încingeau apoi platanele pînă dimineață, te puteai da pe lîngă foc, la recitalurile ad-hoc ale folkiștilor amatori.

Băutură: Mai fiecare avea cîte un pet cu palincă cumpărat de la localnici (20-30 de lei litrul), care trecea din mînă-n mînă. La standurile Beer O'Clock de pe lîngă Redută, o Leikeim Pils la draft costa 5 lei, dar cine era băiat deștept își alimenta din timp rucsacul cu bere ieftină (2,50 lei doza de Golden Brau sau Beck's) de la magazinul de jos, din centrul satului.

WC: Clasicele cabine albastre, la care stai la coadă pînă îți vine să dansezi fără muzică; au fost destui cei care s-au plictisit de așteptat și s-au dus să se ușureze în pădure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale