Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Farmecul turnătorului de cursă lungă

Zoom Farmecul turnătorului de cursă lungă

PNL are nevoie de București ca de aer. Fără victoria la Primăria Capitalei îi va fi greu să clameze victoria totală la locale. Chiar dacă votul politic va depăși scorul PSD, la numărul de primării s-ar putea să fie în urma social-democraților. Și atunci, la golaveraj egal, se califică cel cu victorie la București.

Greșeala cea mare a PNL a fost eliminarea lui Băsescu din coaliția pentru Primăria Generală. Fără Băsescu și PMP, PNL nu poate dormi liniștit la votul de duminică. Nu numai că Băsescu le-ar fi livrat voturile necesare, dar prezența lui în campanie, în postura de candidat, îl pune pe Nicușor Dan în lumina ridicolului și a amatorismului.

Băsescu e securist și turnător, e un penal salvat de sistem, bețiv și tiran, e omul care trebuie să explice dispariția flotei și inexistența autostrăzilor, e plin de păcate ca oaia de căpușe, dar e un animal politic desăvîrșit, născut să ucidă și să învingă, impecabil în amănuntele luptei, vorbitor fără cusur, experimentat în limbajul legii și al administrației, gata oricînd să ofere cu ipocrizie o floare și să dea, cu romantism, un cap în gură. Băsescu are aura perverșilor mărinimoși, pe care masele îi îndrăgesc și cînd sînt asuprite și înșelate, și cînd sînt mințite, bătute și batjocorite, fiindcă diavolul care i s-a cuibărit în suflet joacă la perfecție rolul lui Ivan Turbincă.

Pierderea lui Băsescu pune acum la risc major o victorie care era ca și obținută, dată fiind majoritatea nominală pe care dreapta o are în București. Pierderea Primăriei Capitalei lovește, însă, nu numai PNL, căruia îi zgîlțîie supremația, ci și USR, care a insistat să fie înlăturat Băsescu. Dacă Nicușor Dan pierde, USR va fi găsit vinovat: ei au propus candidatul, ei au cerut eliminarea PMP.

Dacă dreapta pierde Primăria Capitalei, PNL va avea un început de argument pentru a elimina, în decembrie, USR de la guvernare.

Marele aliat al dreptei e acum stînga, care, fărîmițîndu-și voturile, e pe cale să-și pună pe o tipsie de argint, la picioarele dreptei, capul retezat de bunăvoie.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Mai terminați cu prostia asta de “animal politic desăvârșit”! Dac-ar fi așa, ar trebui s-o numim șmenotică, nu politică! Politica e pentru polis, nu teatrul unor șmenari abili.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Invitație la concert

  20 octombrie 2020

  Scîrbit de mine însumi, par fructul nimănui, M-aș cățăra la noapte hoțeşte în gutui Și poate prin decembre, agonizînd pe-un ram, O să deschid cu cinste al ciorilor bairam. Să […]

 • Pe mîna noastră

  20 octombrie 2020

  Între cei treizeci de maiori, colonei și locotenent-colonei fabricați la uzina ilegală de grade a generalului Oprea figurează procurorul-șef al Uniunii Europene, Laura Codruța Kövesi. Această uimitoare femeie, care a […]

 • Cocalarul războinic s-a retras strategic

  20 octombrie 2020

  Țineți minte cum, pe 31 decembrie, Marcel Vela, un neica-nimeni până atunci, în ochii publicului național, sărea direct la gâtul lui Raed Arafat, începând un război din care, de fapt, […]

 • Epoca neaveniților

  13 octombrie 2020

  ,,Credința zugrăvește icoanele-n biserici” – acest vers eminescian, ce definește puterea izbăvitoare a credinței capabile să înalțe arta mai presus de pensula zugravului, ar trebui scrijelit pe zidurile instituțiilor de […]

 • Zuckerman și românii

  13 octombrie 2020

  America ne iubește. Ne face autostradă și cale ferată de la Marea Neagră la Marea Baltică, ne scoate din ghearele 5G-ului chinezesc, ne rezolvă reactoarele de la Cernavodă. Ne dă […]