Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ficat de politician

Zoom Ficat de politician

Cu o zi înainte să dea dragnea din mînă pe ponta de pe gard, cei patru fugari pesediști, cu Ion Mocioalcă în frunte, s-au îmbărbătat cu vin rozé sec, nebotezat cu apă, într-un ritual de exorcizare a fricii, asistați de chelneri și de bucătari. Ceremonia alcoolică s-a ținut într-un local cu specific asiatic, la separeu, dar zgomotele ei au străbătut întregul restaurant și apoi cartierul, ca niște strigăte de luptă. Lîngă Mocioalcă și ceilalți trei au combătut Victor Ponta însuși, Daniel Constantin, precum și foștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, veniți să-și potrivească ceasurile cu răzmerița care se punea la cale. Pe fondul consumului de alcool, politica a dat naștere unor înverșunări și elanuri care s-au mobilizat în direcția vinului, așa încît ceea ce începuse pașnic s-a transformat într-o încleștare epică. Ospătarii au pierdut bătălia cu clienții, iar la sfîrșitul nopții, spre dimineață, au depus pe nota de plată cadavrele cîtorva zeci de sticle de rozé, căzute la datorie, îngrămădite, goale și reci, una peste alta, ca într-un sfîrșit de masacru. În zori s-a declarat armistițiu, iar învingătorii au pornit împleticit spre cetățile lor, pe ale căror ziduri aveau să-și arate chipul tumefiat a doua zi.

Succesul acestei prime bătălii a fost atît de apreciat, încît, cîteva zile mai tîrziu, șprițul a fost reluat în aceleași condiții. De data asta s-a pus la cale puciul din Parlament. Cu cît era mai înfierbîntată conspirația, cu atît mai rece și mai mult era vinul. Cotletele de berbecuț, șaormele și humusul n-au putut ține pasul cu paharele, iar bucătarii au cedat terenul chelnerilor. Surse politice aflate la fața locului spun că s-a ajuns la o medie de cinci sticle pe cap de participant și că din plutonul consumatorilor s-a desprins la un moment dat, cu sprintul unui maratonist încercat, fostul premier Grindeanu, actualmente președinte la ANCOM. Trebuie spus că aceste cifre sînt de natură să arunce o umbră de invidie pe obrazul decatlonistului Băsescu, cel care ar fi pierdut, poate, întrecerea la vin, dar ar fi cîștigat-o, cu siguranță, la proba de tărie, aruncarea paharului și săritura cu prăjina la ospătar.

Fiindcă se anunță o lună decembrie încărcată de evenimente periculoase de tip trădare, puci sau migrație politică, le urăm bravilor luptători cu sticla sănătate și ficat de fier. Patria cere uneori sacrificii mari de la oamenii ei politici și nu toți cei care îi înjură înțeleg riscurile la care ei se expun. Trăiască democrația și onoarea politică! Hai noroc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
romania100