Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fiecare neamț cu duda lui

Bietul Rege Mihai și-a dat singur cu sceptru-n omletă (ca să nu zicem cu tesla-n coaie), în clipa cînd l-a exoflisit pe Prințul Nicolae din frunzișul arborelui genealogic regal, păstrîndu-l pe macacul Duda pe creanga cea mai de sus.

Oricît de antipatic ni s-a părut fiul Principesei Elena a României încă de la ivirea sa pe aceste meleaguri, cu mecla-i de elev la școala de tractoriști din Adunații Copăceni, e totuși de rîsul curcii să legi de coada nepotului cu sînge albastru tinicheaua de simplu cetățean, iar de coada bearcă a actorașului de mîna a doua să atîrni un polonic de aur pe care e scrijelită titulatura Alteță.

Văzînd cît de drag i-a căzut în ultima vreme generalisimul Oprea președintelui Iohannis, ajunserăm la concluzia că fiecare neamț are duda pe care și-o merită, Gabriel Oprea fiind un politician la fel de adevărat pe cît e Radu Duda prinț.    Jucînd carevasăzică și unul și altul rolul puiului de cuc în cuib străin, nu-i de mirare că li s-a boboșat sinele de o mîndria nelalocul ei căci, după o strălucită carieră de lacheu în piese istorice, Duda a reușit să împingă tava dincolo de marginile scenei de teatru, ca „persoană de sprijin a Securității”, întocmai cum Gabriel Oprea, ca june majordom la curtea regelui huilei, i-a cărat tava la pătuț lui Miron Cosma, cu maniere de bodyguard-cantinier, pînă a ajuns viceprim-ministru.

Uite-așa, în epoca lucrului bine făcut, ne trezirăm cu nefăcutul la ușă, că nu se mai potrivesc socotelile de ieri cu prețurile umflate ale oamenilor de trei parale pe care mizează nemții noștri astăzi. Și, spre a scăpa de năduf, să ne consolăm cu cimilitura țăranului păcălit la tîrg:

Bună țară, rea tocmeală

Fut-o-n cur de socoteală!

 

6 comentarii

 1. #1

  Bună țară, rea tocmeală
  Fut-o-n cur de socoteală!
  daca dupa 25 de ani iliescu nu este judecat pentru mineriada din iunie 1990, nimic nu este drept si nimic nu merge bine in Romania.

 2. #2

  SUPER ARTICOL , MAESTREEE !!! „Buna tara’….dar neam prost !!!! care nici acum nu stie sa-si faca „socotelile”….!!! Excelent articol …..!!!!!

 3. #3

  ticalos fara glorie…

 4. #4

  „Uite-așa, în epoca lucrului bine făcut” , adică vrei sa spui „Uite-așa, în epoca românului bine futut” . Ha Ha Ha Ha Ha …. Oricum complimente pt. art.

 5. #5

  Super super articol !!!! Il citesc des si ma amuza de fiecare dat !!!! Felicitari Maestre !!! Haz de necaz…..ca n-avem altceva… slugi…Dude….body-guard’s …voiculesti…. plagiatori…spoitori…numai „vedete”….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint