Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fiecare penelist are în raniță speranța de premier

Zoom Fiecare penelist are în raniță speranța de premier

Nelu Tătaru n-a ajuns chiar din senin unul dintre cei mai importanți oameni din PNL. E drept, lumina lui de-abia acum luci vederii noastre, dar asta nu înseamnă că el nu era pe cînd nu îl vedeam. Azi, cînd îl vedem și e, ar trebui să știm, totuși, că Nelu Tătaru a activat și ca senator, în legislatura 2012-2016, ca membru al PNL-ul care era membru al USL-ului triumfător. Deși medic, Nelu Tătaru nu a activat nicio secundă în vreo comisie care să aibă legătură cu Sănătatea. În schimb, a fost membru în comisia pentru regulament, în comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, și, foarte important, în comisia pentru apărare și ordine publică. De altfel, tenace, Tătaru n-a ratat nici o bornă sine qua non în parcursul parvenirii: Colegiul Național de Apărare și curs despre securitatea secolului XXI la Institutul Diplomatic Român.

Ignorat de restul țării pînă de curînd, Nelu Tătaru este, totuși, cel mai tare penelist din județul Vaslui, fiind președintele organizației județene încă din 2017. Asta nu a ajutat partidul, care nu o duce prea bine în județ, dar l-a ajutat pe Nelu, care conduce cu mînă de fier.

Acum, că mîna lui de fier, cursurile de securitate și apărare sau relația apropiată cu alt Tătaru, Felix pe prenumele său, l-au adus la Ministerul Sănătății, mai întîi ca secretar de stat și mai apoi ca ministru, este greu de spus. Cert este că influența lui Felix asupra carierei lui Nelu este constantă, benefică și discretă. Și eficientă, desigur, căci președintele este convins că va avea în Nelu un premier mult mai bun decît Ludovic, mai ales dacă vor reuși să iasă împreună din pandemie ca salvatori. Deocamdată au salvat imaginea lui Nelu, decapitîndu-l puțin pe Streinu-Cercel, dar miza cea mare rămîne sacrificarea lui Șică, în interesul superior al României normale.
Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. #1

    Eu nu am inteles importanta si bagarea in fata a aceastui personaj! CE A FACUT A

  2. #2

    Ei, l-au decapitat pe Streinu! Sa nu exageram, i-au crestat nitel lobul urechii, cat sa-i cada cercelul.
    Exista o legatura – eventual certa – de rudenie intre cei doi Tatari?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint