Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Film horror românesc nominalizat la premiile Oscar Pistorius

Zoom Film horror românesc nominalizat la premiile Oscar Pistorius

Premieră pentru cinematografia românească: filmul horror Poliția copilului a fost nominalizat la prestigioasele premii Oscar Pistorius care sînt decernate la sfîrșitul lunii februarie în Africa de Sud.

"Poliția copilului este nominalizat la secțiunea film românesc, secțiune special creată anul acesta la premiile Oscar Pistorius tocmai ca să nu luăm marele premiu. Evident, sîntem dezamăgiți că s-a ajuns aici, dar, pe de altă parte, sîntem și bucuroși, fiind deci siguri că vom cîștiga ceva. Spun asta pentru că sîntem singura producție aflată în competiție la această categorie", a declarat regizorul filmului.

Poliția copilului povestește drama unui copil care trăiește în România și care, deși crește, merge la școală, cîștigă olimpiade internaționale la Matematică, Informatică, Fizică, Educație fizică și Religie, totuși nu poate să părăsească țara, fiind nevoit să trăiască în România dintr-un salariu de bugetar și din pensia de profesoară a mamei sale.

"E horror prin ce trece acest copil. Tarantino ar putea să învețe de la români cum să faci filme cu sînge pe pereți fără să se vadă nici un strop de sînge", a scris prestigioasa revistă Variety.

De cealaltă parte, reprezentantul casei de producție care a făcut filmul a declarat că acesta ar fi trebuit să conțină mult sînge, dar banii de la CNC n- au ajuns decît pentru cîteva picături, care au fost scoase la montaj fiindcă dădeau un aer ridicol producției. "Am mers pe la mai multe spitale pentru cîteva pungi de sînge, dar nu se găsește nicăieri, iar de la prieteni am strîns abia vreun kil, pe care l-am dat unui operator a cărui mamă s-a îmbolnăvit în acele zile", spune producătorul într-un interviu.

Consiliul Național al Cinematografiei a dat un comunicat în cursul zilei de ieri în care se afirmă că tocmai au fost deblocate două cisterne de sînge grupa AB4 care fuseseră rezervate de maestrul Nicolaescu pentru următorul lui film despre al doilea război mondial.

Publicat în Cațavencii, nr. 7(85), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint