Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Firea-ți ai dracului cu codul vostru!

Zoom Firea-ți ai dracului cu codul vostru!

Întinsă pe canapeaua din livingul cu hublou, patronată de însuși portretul din care se holbau ei înșiși la ei însiși, Gabi gemea a mărire: “Încă un copil în 9-10 luni, încă unul în 20-22 de luni și voi fi prima președinte a țării!”. Săraca de ea, citise, în 2014, un text mai argumentat și prea logic pentru sufletele slabe și atît înțelesese: n-ai copii, nu ești bun de președinte; ai mulți copii, succesul e garantat. Dar biata Gabi nici nu luase în calcul că, oricît s-ar strădui, nu poate bate incubatoarele din Teleorman. Dar, la momentul ăla, încă visa. Oricum, e mult mai confortabil să visezi decît să-l vezi pe Pandele în carne și sudoare…

Înaintea copiilor, însă, a venit Primăria. Aia mare, de București. Și un buget ce părea nelimitat. Și yesmani, și sicofanți, și lipitori. Și concerte moca, și mici și bere, și ouă kitsch, și orice mintea odihnită a doamnei și-a dorit. Și părea că e bine, că Pieleanu își face treaba și că sondajele sînt OK, și rampa e rampă, adică ascendentă. Panta, aia descendentă, nu se vedea.

Băi, nene, dar a venit, a naibii, furtuna. Care a venit și n-a venit, de se năuciseră susținătorii. O fi fost exces de zel, o fi fost dezinformată zeița din hublou într-adins? Oi-oi, ce ne facem? Păi, nu ne facem nimic, Doamne-ajută și Măicuța. Lăsăm așa, fără explicații, că poate nu se prinde nimeni. Numa’ că rechinii din partid, doar ușor umeziți de o ploaie de cinci minute, și aia firavă, au prins gust de sînge. Da, oficial, o sprijină pe doamnă pentru un nou mandat. Îhî. Da’ să mai vedem, să mai analizăm, că deja nu mai oferă nimic decît filialei Ilfov/Voluntari a partidului. Dintr-un buget de un miliard de euroi.

Doamnă Firea, nu știm cum să vă zicem mai delicat, dar cică dacă nu alocați minimum 2% din PIB-ul Bucureștiului pentru apărarea poziției… Aia e, în definitiv, rămîneți cu copiii, adică ceva-ceva tot ați făcut în viață care să dureze mai mult de patru ani.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale