Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre laureaţii premiului Nobel

Zoom Fişele lui Băsescu despre laureaţii premiului Nobel

De cînd l-a lăsat pe Lăzăroiu să plece, preşedintele se plictiseşte, aproape singur în ditamai palatul. Sînt duse de mult şi vremile în care mai putea face un mişto fin de Elwis Săftoiu, a apus şi epoca în care antropologul Avramescu vîna canibali prin hrubele Cotrocenilor, iar momentele în care Udrea era şefa consilierului Pleşu nu se vor mai întoarce niciodată. 

Lipsit aproape în totalitate de căldura emanată de supuşii săi, Traian Băsescu se uită la televizor, mai citeşte un comentariu laudativ pe Hotnews, mai trasează două-trei directive personalului însărcinat cu reformarea ţării, mai ascultă o interceptare… În fine, ca tot omul care are de condus o naţiune. În amorţeala asta, ştirea că Mircea Cărtărescu e cotat de pariorii britanici cu şanse de 20 la 1 să cîştige premiul Nobel pentru literatură a funcţionat ca o injecţie cu adrenalină pentru primul om al ţării. Şi-a comandat costum special pentru ceremonia de decernare, şi-a sunat prietenii din Suedia ca să-i întrebe dacă pot să-l ţină vreo două zile cînd o veni cu scriitorul să-şi ridice premiul şi, evident, s-a apucat să-şi noteze pe manşetele cămăşii cîteva consideraţii generale despre alţi premianţi, ca să nu-l prindă tabloidele suedeze nepregătit pe subiect.

Albert Einstein – A luat Nobelul pe bune. Teoria relativităţii explică multe. Spre exemplu, unora li se par multe două sticle de whisky pe zi. Mie mi se pare relativ ok. 

George Emil Palade – Nu înţeleg de ce i-au dat premiu doar lui Palade. Mie Ţociu mi se pare cel puţin la fel de bun. 

Nelson Mandela – Uite, dom’le, ajută şi puşcăria asta la ceva. Dar stai să vezi planul lui frati-miu cu Nelson Mondialu’ al lui, după ce iese din pîrnaie.

Winston Churchill – La două sticle de whisky pe zi, să scrii ditamai volumul de memorii? Io cred că le cam inventa moşul. După nici zece pahare, nu-ţi mai aminteşti nimic.

Mircea Cărtărescu – Am ajuns pe la pagina 14 din Levantul şi eu zic că promite băiatul, dar trebuie să mai aştepte un pic, pînă prin 2030, ca să-mi formez o părere pertinentă.

Hertha Müller – O laşă şi o trădătoare. A plecat din ţară cînd le era românilor mai greu. Dar nimeni nu se gîndeşte la oamenii ăia care o urmăreau şi o interogau. Am auzit că n-au văzut nici un bănuţ din milionul ăla luat premiu.

Maica Tereza – Susţin unii că era extrem de bună. Nu-i înţeleg deloc pe ciudaţii ăştia. Dincolo de faptul că era cam purie, nici nu era blondă.

Marie Curie – Dublă laureată. Mi-a dat o idee: fac şi eu două mandate pentru chimie şi încă două pentru fizică.

Hemingway – Un trădător! Nu-mi plac bărbaţii care nu-şi ţin cuvîntul. Păi, cum să spui tu Adio, arme! şi-apoi să-ţi pui puşca în gură şi să tragi? 

George Bernard Shaw –Nu mă pronunţ, că n-am văzut! Probabil e pe Antene, c-acolo nu mă uit. Nici Marius Tucă Shaw nu urmăream. 

Luigi Pirandello – Tare Pirandello ăsta! Cred că-i singurul italian care a apărat drepturile ţiganilor în Italia. 

Ivan Pavlovici Pavlov – Alte vremuri, nene! Luai glanda la cîţiva cîini şi primeai Nobelul. Am vrut să fac şi eu aceeaşi manevră, da’ a apărut baba aia nebună de Brigitte Bardot. 

Robert Koch – Mare şmecherie! El a descoperit bacilul Koch şi lumea l-a premiat. Eu l-am descoperit pe imbacilul Boc şi nu mi-am luat decît înjurături. 

Samuel Beckett – Foarte bine cotat în România. Auzeam zilnic de el la radio, la fix orele 11,50. Era în competiţie cu Baziaş, Orşova şi Calafat. 

Traian Băsescu – Un laureat al premiului Nobel de o rară modestie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]