Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre laureaţii premiului Nobel

Zoom Fişele lui Băsescu despre laureaţii premiului Nobel

De cînd l-a lăsat pe Lăzăroiu să plece, preşedintele se plictiseşte, aproape singur în ditamai palatul. Sînt duse de mult şi vremile în care mai putea face un mişto fin de Elwis Săftoiu, a apus şi epoca în care antropologul Avramescu vîna canibali prin hrubele Cotrocenilor, iar momentele în care Udrea era şefa consilierului Pleşu nu se vor mai întoarce niciodată. 

Lipsit aproape în totalitate de căldura emanată de supuşii săi, Traian Băsescu se uită la televizor, mai citeşte un comentariu laudativ pe Hotnews, mai trasează două-trei directive personalului însărcinat cu reformarea ţării, mai ascultă o interceptare… În fine, ca tot omul care are de condus o naţiune. În amorţeala asta, ştirea că Mircea Cărtărescu e cotat de pariorii britanici cu şanse de 20 la 1 să cîştige premiul Nobel pentru literatură a funcţionat ca o injecţie cu adrenalină pentru primul om al ţării. Şi-a comandat costum special pentru ceremonia de decernare, şi-a sunat prietenii din Suedia ca să-i întrebe dacă pot să-l ţină vreo două zile cînd o veni cu scriitorul să-şi ridice premiul şi, evident, s-a apucat să-şi noteze pe manşetele cămăşii cîteva consideraţii generale despre alţi premianţi, ca să nu-l prindă tabloidele suedeze nepregătit pe subiect.

Albert Einstein – A luat Nobelul pe bune. Teoria relativităţii explică multe. Spre exemplu, unora li se par multe două sticle de whisky pe zi. Mie mi se pare relativ ok. 

George Emil Palade – Nu înţeleg de ce i-au dat premiu doar lui Palade. Mie Ţociu mi se pare cel puţin la fel de bun. 

Nelson Mandela – Uite, dom’le, ajută şi puşcăria asta la ceva. Dar stai să vezi planul lui frati-miu cu Nelson Mondialu’ al lui, după ce iese din pîrnaie.

Winston Churchill – La două sticle de whisky pe zi, să scrii ditamai volumul de memorii? Io cred că le cam inventa moşul. După nici zece pahare, nu-ţi mai aminteşti nimic.

Mircea Cărtărescu – Am ajuns pe la pagina 14 din Levantul şi eu zic că promite băiatul, dar trebuie să mai aştepte un pic, pînă prin 2030, ca să-mi formez o părere pertinentă.

Hertha Müller – O laşă şi o trădătoare. A plecat din ţară cînd le era românilor mai greu. Dar nimeni nu se gîndeşte la oamenii ăia care o urmăreau şi o interogau. Am auzit că n-au văzut nici un bănuţ din milionul ăla luat premiu.

Maica Tereza – Susţin unii că era extrem de bună. Nu-i înţeleg deloc pe ciudaţii ăştia. Dincolo de faptul că era cam purie, nici nu era blondă.

Marie Curie – Dublă laureată. Mi-a dat o idee: fac şi eu două mandate pentru chimie şi încă două pentru fizică.

Hemingway – Un trădător! Nu-mi plac bărbaţii care nu-şi ţin cuvîntul. Păi, cum să spui tu Adio, arme! şi-apoi să-ţi pui puşca în gură şi să tragi? 

George Bernard Shaw –Nu mă pronunţ, că n-am văzut! Probabil e pe Antene, c-acolo nu mă uit. Nici Marius Tucă Shaw nu urmăream. 

Luigi Pirandello – Tare Pirandello ăsta! Cred că-i singurul italian care a apărat drepturile ţiganilor în Italia. 

Ivan Pavlovici Pavlov – Alte vremuri, nene! Luai glanda la cîţiva cîini şi primeai Nobelul. Am vrut să fac şi eu aceeaşi manevră, da’ a apărut baba aia nebună de Brigitte Bardot. 

Robert Koch – Mare şmecherie! El a descoperit bacilul Koch şi lumea l-a premiat. Eu l-am descoperit pe imbacilul Boc şi nu mi-am luat decît înjurături. 

Samuel Beckett – Foarte bine cotat în România. Auzeam zilnic de el la radio, la fix orele 11,50. Era în competiţie cu Baziaş, Orşova şi Calafat. 

Traian Băsescu – Un laureat al premiului Nobel de o rară modestie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

Ultimele articole