Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre sărbătorile de iarnă

Zoom Fişele lui Băsescu despre sărbătorile de iarnă

Iată, vin colindătorii de departe. Vezi albind. Şi-auzi mîndra glăsuire a pădurii. De-i Argint sau de-i prietenul lui, Cioroianu, bucuroşi i-om duce-n spate, căci acesta este spirtul Crăciunului, „fii mai bun, fii adevărat, bea Tuborg Christmas Brew“.

Aţi înţeles, desigur, că un preşedinte adevărat, un preşedinte al tuturor românilor, nu poate să nu amestece credinţele, datinile şi obiceiurile unui popor multicultural. Totul e să le amestece cu măsură, cu ştiinţă şi cu talent, pentru ca a doua zi, cînd are de condus ţara pe drumurile accidentate ale patriei, să nu fie mahmur din cale-afară. Totuşi, fiecare popor are atît preşedintele, cît şi sărbătorile pe care le merită. Iar dacă preşedintele găseşte că sărbătorile nu sînt satisfăcătoare, nu e vina sa, ci a organizatorilor. Căci ştie toată lumea că nu există sărbători nasoale cîtă vreme e băutură destulă.

Crăciunul – Cînd şi-a găsit şi Iisus ăsta să-şi sărbătorească ziua de naştere… Fix de 25 decembrie! Taman de moartea lui Ceauşescu. Ce lipsă de respect!

Trei crai de la Răsărit – M-au sunat cei trei regi ai asfaltului din Moldova şi m-au întrebat ce să-i ia lui Boc. Păi, mai luaţi-i nişte contracte fără licitaţie, le-am zis. Ce s-au bucurat!

Steaua – Să nu uit să le mai dau cîte una la ofiţerii mei. 

Tăierea porcului – Corect e tăierea porcului Sfîntului Ioan Botezătorul, dar nu stau eu acum să le explic la toţi proştii.

Moşul – Să nu uit să-l sun pe Blejnar să-l verifice. De unde are ăsta bani să ia atîtea cadouri? Şi vorbesc şi cu Igaş să-l prindă cînd intră în casele oamenilor. 

Omul de zăpadă – Un fel de Boc, dar mai rece. Mai simpatici îmi sînt oamenii de paie. 

Piftia – E mai bună decît Opoziţia. Nici nu trebuie s-o chem la Parchet, că ea oricum tremură. 

Ursu’ – Merg unii cu el, treaba lor. Dar eu, cînd mă dreg dimineaţa, merg cu Ursus. Singurul rege pe care îl înghit. 

Sorcova – Eu, după 12 noaptea, merg mai mult cu Kreskova vesela. Acolo veselie: „Kreskova, vesela / Să trăiţi, să şpriţuiţi / Tare ca chelu’, / Iute ca Băselu.“

Colindătorii – Mereu mi-au plăcut băieţii ăştia din UNPR. Au colindat pe la toate partidele, s-au umplut de bani, dar tot la mine au venit să le umplu traista. 

        

Capra – Sincer, prefer oaia! Mai ales cînd îmi scrie Flutur cu ea pe dealurile Bucovinei. 

Bradul – Să vorbesc cu partenerii de la UDMR să vorbească cu Verestoy, că m-au rugat fetele mele să le împodobesc şi lor vreo 300 de hectare de brazi. 

Pluguşorul – Degeaba se ia presa că nu-şi fac firmele de deszăpezire treaba. Asta-i tradiţia la români: să mergi cu Pluguşorul doar pe 31 decembrie.  

Cozonac – Mie îmi place cu rahat şi mă bucur că nu s-a prins electoratul, nici după atîtea cicluri electorale.

Sarmalele – Le urăsc în ambele ipostaze! Ce risipă de viţă-de-vie şi, dimineaţa, de varză murată. 

Mascaţii din Moldova – Îmi place că bat aşa tare. Da’ mă enervează că nu nimeresc adresa corectă şi sparg alte uşi.

Traian Băsescu – Un sărbăutor de o rară modestie.

1 comentariu

 1. #1

  HA HA..SARBAUTOR::))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]