Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre sărbătorile de iarnă

Zoom Fişele lui Băsescu despre sărbătorile de iarnă

Iată, vin colindătorii de departe. Vezi albind. Şi-auzi mîndra glăsuire a pădurii. De-i Argint sau de-i prietenul lui, Cioroianu, bucuroşi i-om duce-n spate, căci acesta este spirtul Crăciunului, „fii mai bun, fii adevărat, bea Tuborg Christmas Brew“.

Aţi înţeles, desigur, că un preşedinte adevărat, un preşedinte al tuturor românilor, nu poate să nu amestece credinţele, datinile şi obiceiurile unui popor multicultural. Totul e să le amestece cu măsură, cu ştiinţă şi cu talent, pentru ca a doua zi, cînd are de condus ţara pe drumurile accidentate ale patriei, să nu fie mahmur din cale-afară. Totuşi, fiecare popor are atît preşedintele, cît şi sărbătorile pe care le merită. Iar dacă preşedintele găseşte că sărbătorile nu sînt satisfăcătoare, nu e vina sa, ci a organizatorilor. Căci ştie toată lumea că nu există sărbători nasoale cîtă vreme e băutură destulă.

Crăciunul – Cînd şi-a găsit şi Iisus ăsta să-şi sărbătorească ziua de naştere… Fix de 25 decembrie! Taman de moartea lui Ceauşescu. Ce lipsă de respect!

Trei crai de la Răsărit – M-au sunat cei trei regi ai asfaltului din Moldova şi m-au întrebat ce să-i ia lui Boc. Păi, mai luaţi-i nişte contracte fără licitaţie, le-am zis. Ce s-au bucurat!

Steaua – Să nu uit să le mai dau cîte una la ofiţerii mei. 

Tăierea porcului – Corect e tăierea porcului Sfîntului Ioan Botezătorul, dar nu stau eu acum să le explic la toţi proştii.

Moşul – Să nu uit să-l sun pe Blejnar să-l verifice. De unde are ăsta bani să ia atîtea cadouri? Şi vorbesc şi cu Igaş să-l prindă cînd intră în casele oamenilor. 

Omul de zăpadă – Un fel de Boc, dar mai rece. Mai simpatici îmi sînt oamenii de paie. 

Piftia – E mai bună decît Opoziţia. Nici nu trebuie s-o chem la Parchet, că ea oricum tremură. 

Ursu’ – Merg unii cu el, treaba lor. Dar eu, cînd mă dreg dimineaţa, merg cu Ursus. Singurul rege pe care îl înghit. 

Sorcova – Eu, după 12 noaptea, merg mai mult cu Kreskova vesela. Acolo veselie: „Kreskova, vesela / Să trăiţi, să şpriţuiţi / Tare ca chelu’, / Iute ca Băselu.“

Colindătorii – Mereu mi-au plăcut băieţii ăştia din UNPR. Au colindat pe la toate partidele, s-au umplut de bani, dar tot la mine au venit să le umplu traista. 

        

Capra – Sincer, prefer oaia! Mai ales cînd îmi scrie Flutur cu ea pe dealurile Bucovinei. 

Bradul – Să vorbesc cu partenerii de la UDMR să vorbească cu Verestoy, că m-au rugat fetele mele să le împodobesc şi lor vreo 300 de hectare de brazi. 

Pluguşorul – Degeaba se ia presa că nu-şi fac firmele de deszăpezire treaba. Asta-i tradiţia la români: să mergi cu Pluguşorul doar pe 31 decembrie.  

Cozonac – Mie îmi place cu rahat şi mă bucur că nu s-a prins electoratul, nici după atîtea cicluri electorale.

Sarmalele – Le urăsc în ambele ipostaze! Ce risipă de viţă-de-vie şi, dimineaţa, de varză murată. 

Mascaţii din Moldova – Îmi place că bat aşa tare. Da’ mă enervează că nu nimeresc adresa corectă şi sparg alte uşi.

Traian Băsescu – Un sărbăutor de o rară modestie.

1 comentariu

 1. #1

  HA HA..SARBAUTOR::))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]