Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Traian Băsescu din 2011

Zoom Fişele lui Traian Băsescu din 2011

Istorie

Mihai Viteazul – Mi-a plăcut foarte mult în Nea Mărin miliardar. (Ce pisică mişto are ăsta în cap!)

Petru Groza (doctor) – 021/ 224.78.84, doar între orele 9 şi 17, la cabinet.

 

Filosofie

Schopenhauer – Urîţi cîini, mai ales ăia de talie mare.

Freud – S-o fuţi pe mă-ta, să-l omori pe tac-tu… Ce-i asta?… Un bagabont.
 

Literatură română

Eminescu: Subţirel cu Luceafărul. Eu am scris, într-o noapte pe punte, Lucea farul, mai scurtă şi mai la obiect: „Am fost odată-n Costineşti / Mai rău ca niciodată / M-am încurcat cu nişte peşti / Şi am făcut-o lată“… Pe la mijloc nu mai ştiu cum era, că mi s-a rupt filmul, dar se sfîrşea cam aşa: „Trăind în birtul vostru strîmt / Cu bere veţi petrece / Ci eu la Cotroceni consum / Doar whisky mult şi rece“.

Mihaela Rădulescu – Cică scrie de plăcere. Aiurea, eu am auzit că scrie şi pe bani!

Cinema

Dictatorul – O mîrlănie, s-a luat de omul ăla fără să înţeleagă ce e în sufletul lui. Păi, de unde ştii tu, băi, Charlie Chaplin, măscăriciule, cît de greu e să modernizezi un stat?

Dracula – Ce le mai sugea şi ăsta, frate, şi ţinea şi pînă dimineaţă. Mă rog, avantajul e că a doua zi nu trebuia să meargă la serviciu.

Fălci – Mi se pare cam pervers, puteau să-i spună Buci.

Taxi Driver – 9451, 1,39 lei/ km.

Reconstituirea – Mai ţin min­te pînă pe la 3-3,30 cînd a plecat Blaga, da’ dup-aia să mor io dacă mai ştiu cum am ajuns acasă şi unde trebuie să duc îna­poi halba şi astea două furculiţe.

Triunghiul morţii – Cina, Lido, Butoiaş.

Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte – Nu i-am condamnat, că nu-mi permite Constituţia. A se schimba.

 

  

 

Reevaluaţi

Neagu Djuvara – Să vă zic eu ce făcea el cînd era diplomat în Africa. Deţin informaţii că ar fi strămoşul lui Cabral.

Elena Udrea – Îşi înşeală partenerul cu unul Cocoş.

Mircea Cărtărescu – Dacă vreţi să ştiţi, e de rahat Levantul. Bine că nu l-am citit!

Coposu – Puşcărie? Mersi! A văzut toată ţara, de la Cavnic la Canal, pe banii statului român. A fost la munte, la Aiud, şi au vrut să-l ducă şi la mare, dar n-a săpat destul de repede.

Sever Voinescu – Iartă-mă, ţi-am spus odată că ai putea fi cîndva preşedinte. Scuză-mă, eram beat, sună-l tu şi pe Cristi Preda în aceeaşi problemă.

Cristian Preda – Vezi că o să te sune Sever Voinescu. Să nu crezi nimic din ce-ţi zice. Eu îmi ţin întotdeauna promisiunile! Transmite-i asta şi lui Sever.

Roberta Anastase – Ce ja­vră… Ce nenorocită… Ce nesimţită… Ce curvă de om trebuie să fii ca să numeri voturile în halul ăla în faţa camerelor de luat vederi. Ei, de oameni din ăştia avem nevoie dacă vrem să rămînem la putere.
 

  

Muzică

Paraziţii – Îi ştiu: profesorii, medicii şi pensionarii!

Loredana Groza – Cred că mă urmăreşte. „Zig-zaga, ziga-za­ga…“ Păi, cam aşa mă duc eu acasă în fiecare seară.

 

Americani

Monica Lewinski – Doar o legendă. Astfel de femei nu există. Păi, să facă ce a făcut şi să nu ceară ea un minister, preşedinţia unei camere sau măcar un post de prefect?

Casa Albă – Bă, într-adevăr, arată bine şi e şi aproape de metrou. N-a recunoscut, dar cred că se zgîrie ţiganul pe ochi că n-a dat-o cînd erau preţurile sus.

Americanii – Or fi ei idioţi, dar ce m-a şocat e că aproape toţi ştiu engleza sau, dacă nu, măcar spaniola.

  

 

Justiţie

Avocatul poporului – Am zis întotdeauna că poporul fură. Dacă era un popor cinstit, ce nevoie avea să-şi pună avocat?

 

Personale

Ficatul – Sînt la al 25-lea şi-am mai comandat cinci, că vin sărbătorile. Totuşi, ce neam bolnăvicios, ce organe de proastă calitate! La 5.000 de sticle trebuie să-l schimbi.

 

 

2 comentarii

 1. #1

  excelent articol. felicitari autorului si la multi ani!!!

 2. #2

  Aia cu Freud mi s-a parut a dracu de amuzanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]