Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fuga e ilegală, dar e sănătoasă

Zoom Fuga e ilegală, dar e sănătoasă

Jurnalul lui Sebastian Ghiță (fugar internațional)

2 ianuarie 2017

Dragă jurnalule, adevărul e că mi-am planificat fuga în cele mai mici detalii. Ca să nu existe suspiciuni, cu trei zile înainte să dispar am început să bag burtiere pe RTV cu “Nu vă impacientați, Sebastian Ghiță n-are de gînd să dispară”, “Sebi nu fuge!”, “Orice ar fi, Ghiță nu fuge pe portiță”. Doar așa am reușit să le slăbesc vigilența și am putut să dispar nestingherit. Ce proști sînt românii! În cîteva săptămîni pregătesc a doua etapă a planului meu. Le zic ălora să bage burtiere cu “Ghiță? Care Ghiță? Nu știm nici un Ghiță”.

3 ianuarie 2017

Multă lume se întreabă dacă am dispărut pentru că mă ascund de lege, mi-e frică de noile taxe care li se vor aplica IT-iștilor sau mă tem de foștii mei parteneri de afaceri pe care i-am țepuit. Adevărul e că mă ascund de Bogdan Diaconu. Frate, cît de insistent e! Nu mai reușesc să scap de el. După ce-am ieșit cu el atunci la băut mă sună noaptea să vedem filmul Vlad Țepeș, îmi dă SMS-uri patriotice, îmi dă link-uri cu filmulețe de pe YouTube. Lasă-mă, omule, să respir! Ai luat sub 3% la alegeri, ce mai vrei de la mine?

7 ianuarie 2017

M-am gîndit o vreme dacă să mă deghizez punîndu-mi o mustață falsă. Dup-aia mi-am dat seama că poate mă confundă lumea, naibii, cu Dragnea și dau de alte belele.

Jurnalul lui Edward Snowden (IT-ist fugar)

2 ianuarie

Dragă jurnalule, la mulți ani, că nu ne-am văzut anul ăsta. Dar pentru ca tu să faci cât mai mulți ani, eu trebuie să fiu cât mai succint și să scriu cât mai mic și mai înghesuit în tine, ca să mai fii aici și la anul, și peste doi ani. E greu să fii IT-ist fugar, mai ales când nu ai o televiziune. Ce mă salvează sunt contractele cu statul. Mai întâi cu statul american, iar acum cu statul rus.

3 ianuarie

Sincer, mă consider un norocos că m-am născut în America. Într-o țară ca România n-aș fi avut nici o șansă. Acolo nu impresiona pe nimeni dezvăluirea mea cum că statul îi urmărește permanent pe cetățeni, încălcând dreptul la viață privată.

7 ianuarie

Aici, în Rusia, unde sunt acum, toată lumea sărbătorește Crăciunul. Le-aș zice că a fost deja, pe 25 decembrie, dar mi-e teamă de cum ar putea să reacționeze, mai ales că-s toți beți. Oare ce i-a apucat? Atât de departe să fi mers propaganda rusă, până în punctul în care o întreagă țară a fost manipulată că pe 7 ianuarie e Crăciunul? Ce urmează? Să scrie și cu un alt alfabet decât cel pe care-l folosesc oamenii normali din Occident?

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Sinteti cei mai tari, chiar daca sinteti singurii (e usor sa te timpesti cind esti singur, putina concurenta din cind in cind v-ar fi ajutat sa fiti chiar si mai tari). Textul asta m-a facut sa va cumpar revista din nou (dupa o intrerupere de citeva luni).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O dublă înmormîntare

  22 mai 2018

  Înainte s-o cotească de-a bușilea spre infern printr-un tub de ciment folosit la canalele de irigații din pustiul libian, Muammar Gaddafi, observînd că trădarea trăiește în concubinaj cu ofițerii din […]

 • Evreunul contra Israel?

  22 mai 2018

  Ca dovadă că prostia nu e monopol PSD, șeful PNL a făcut o plîngere penală pe adresa Torei iudaice, acolo unde legea talionului, a ochiului scos și a dintelui spart […]

 • Când Dragnea și Orban se joacă de-a Messi

  22 mai 2018

  Liviu Dragnea a luat politica externă pe cont propriu. Nu i-a cerut-o nimeni, nu exista nici o presiune, aproape că nu aveam ceva numit ”politică externă”. Și-atunci, în infinita-i înțelepciune […]

 • Convertirea pescarilor

  15 mai 2018

  Duhnea Ierusalimul ca o străveche bute, Imperiul avea platfus și nu primea nici vești și cum dădeam cu vîrșa prin bălțile stătute, de mila Lui ne-am transformat în pești.   […]

 • Iohannis la numărătoarea morților

  15 mai 2018

  “A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, zicea Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, cînd norocul său politic incendia clubul Colectiv și îi aducea pe tavă […]