Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Generalul de catifea

Zoom Generalul de catifea

Nicolae Ciucă Al Nostru s-a trezit, anul ăsta, că are două slujbe cărora nu le face față: cea de premier și cea de șef de partid. Premieri nepricepuți, care nu înțelegeau ce li se întâmplă, a mai avut România, nu e generalul primul și n-o să fie nici ultimul. Și președinți aiurea cu drumul a avut PNL-ul, mai ales în ultimii 32 de ani, dar parcă nici unul nu s-a apropiat atât de mult de marginile hăului cum o face Moș Teacă.

Punctual, plin de importanța funcțiilor și cocoșat de decorațiile pe care nu le mai poate purta decât de sărbători, când își mai îmbracă uniforma, Ciucă defilează periodic pe la partid, trecând pe sub arcul porții din Modrogan în fruntea trupelor de aghiotanți și consilieri. I se dă raportul, regulamentar, i se aduce și-o cafeluță, după care încep discuțiile serioase. 10-15 minute durează o astfel de întâlnire, după care Generalul își continuă misiunea victorioasă, îndreptându-se spre Guvern, unde se arată a fi la fel de agil. În urma lui rămân să pună PNL-ul la cale stele discrete ale liberalismului românesc.

După ce a reușit să pună pe butuci județul Prahova, pe care-l păstorește ca președinte de Consiliu Județean, Iulian Dumitrescu stă mai mult pe la București, încercând să-și mărească influența în partid. A strâns de partea lui câteva organizații județene, destul de multe și de puternice, iar de fiecare dată când are câte ceva de cerut le scoate din buzunar (pe ele, pe organizații) și le pune în balanța negocierilor. Nu că i-ar refuza Ciucă ceva, dar nici ăia mai hârșiți din partid nu prea au ce-i face, că omul pare hotărât.

Dan Motreanu, care tot apare prin diverse propoziții când e vorba de alegeri în PNL, fiind vehiculat drept viitorul partidului de vreo 15 ani, s-ar implica și el mai mult, doar că trasul de sfori nu prea funcționează pe Zoom, de la Bruxelles.

Așa că, de fapt, partidul este măiastru dirijat de către Lucian Bode, care a umplut din nou de sens funcția de secretar general, care se cam ofilise pe vremea lui Vâlceanu.

Discret, neașteptat de eficient în luptele intestine, Bode e cel care deschide uși pentru finanțări, aprobă secretarii de stat, azvârle sinecuri prin agențiile statului și încearcă să mulțumească pe toată lumea, atât în partid, cât și în coaliția cu PSD-ul. Și face totul cu maximă relaxare, având avantajul că în 2024, după europarlamentare, când or să înceapă toți să urle că s-a intrat cu partidul în gard, Bode o să poată răspunde, nevinovat: „Cine, eu? Eu dormeam pe bancheta din spate. Ciucă conducea!“.
2 comentarii

  1. #1

    OK.Merge ,,MOS tEACA”Dar patentul este al lui Bsescu.El a spus despre acel bese-n cizma al carui nume l-am si uitat.Atanasiu sau ceva apropiat.Era invitat permanent la Antena 3.Caragialesc personaj!

  2. #2

    Sa fie vorba de-o viitoare echipa castigatoare 2.0. de „tineret sperante”, jucand inca in curtea scolii ( de cadre)?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint