Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

George Maior – premier

Zoom George Maior – premier

Pe lîngă PR-ul adresat crizei ucrainene, vizita lui Joe Biden la București a avut ca principal scop desemnarea unui premier menit să liniștească apele. Vocea mieroasă și bătaia pe spate cu care vicepreședintele SUA l-a tratat pe Traian Băsescu au fost nu numai un mod de a-i mulțumi încă o dată pentru marile servicii făcute Americii, ci și gesturi menite să-i consolideze dăinuirea politică. Să ne amintim ceea ce încă foarte puțini știu: cu ocazia războiului din Irak, președintele Băsescu a pus la dispoziția SUA toate rețelele SIE din Orientul Apropiat, construite cu migală de Ceaușescu în căminele studențești ale anilor ’70-‘90. La asta a adăugat obediența totală a serviciilor și Parchetelor române. Lucru care, pentru un popor care se disprețuiește în halul în care o facem noi, nu e neapărat rău, dar care pentru americani a însemnat enorm. A însemnat vieți salvate, resurse economisite și timp cîștigat.

Prin urmare, America consideră că Băsescu merită recunoștință pe viață și un premier cum e George Maior. Fiindcă Ponta nu poate fi împiedicat să ajungă președinte, iar iluzia de a-l avea pe Băsescu premier pare gata destrămată, SUA vrea să liniștească apele și să împace pe toată lumea. Maior e agreat de Washington, de Băsescu și de Ponta, așa că n-ar trebui să fie probleme. Și nici n-ar fi, dacă democrația n-ar avea propriile inconveniente, cum ar fi, de exemplu, susținerea populară. În PSD e cunoscută partida „Șova – premier”, dar singura cu susținere temeinică e partida Dragnea. Dragnea e singurul candidat la șefia Guvernului care are sprijinul larg al partidului, iar pentru a-l scoate din cărți, Duane Butcher și ambasada SUA au două opțiuni: să-l aresteze sau să-l recruteze.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint