Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gura mare nu te scapă de dosare

Zoom Gura mare nu te scapă de dosare

De câteva luni bune, de prin februarie, B1 TV și-a îmbogățit programul de teleshopping cu prezența unui cetățean care vinde minciuni și amenințări. Cum respectivul nu apare în spații dedicate publicității sau teleshopping-ului, ci în spații editoriale, girate ba de megastarul Mănăstire, ba de superstarul Lazarus, e greu de spus dacă postul câștigă ceva de pe urma acestui spectacol. La rate-card ar trebui să câștige, măcar cât să plătească realizatorii, deși se spune că respectivul ar fi fost auzit lăudându-se că plătește direct realizatorii. Și așa s-ar explica, de fapt, devotamentul acestora în a-l ajuta să-și răspândească elucubrațiile.

Din februarie, așadar, acest cetățean, folosind cele două trompete mediatice, se luptă cu disperare pentru a-și păstra drepturile de concesiune asupra unor terenuri agricole din Delta Dunării. Din nefericire pentru domnia-sa, pentru unele dintre terenuri, în suprafață de 4.362 de hectare, concesiunea a încetat la 15 octombrie 2017. Iar șansele ca, în urma licitației în curs de organizare, firma aceluiași cetățean, pe numele său de investitor Traian Rece, să mai obțină un astfel de contract tind spre zero, ca urmare a nenumăratelor abuzuri și încălcări ale legii.

O astfel de încălcare a legii este folosirea de îngrășăminte chimice și pesticide interzise pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Pe terenurile concesionate de Rece, concentrația de substanțe chimice în sol depășește de sute de ori valorile admise, iar când Administrația RBDD i-a trimis o înștiințare oficială, comunicându-i că nu mai are voie să folosească absolut nici o substanță chimică, vedeta postului B1 a răspuns că el nu recunoaște existența ARBDD. Uite-așa, pur și simplu, deși obligația de a respecta reglementările ARBDD se regăsește și în contractul care tocmai a expirat, precum și în cel care expiră anul viitor.

Obișnuit să lucreze mai ales pe lângă lege, Traian Rece răspândește informații false cu ușurința cu care strecoară plicuri în buzunarele unor goarne media. Iar buget de cheltuit la negru are, câtă vreme anul acesta a plătit doar 845.083 de lei redevențe pentru cele 9.418 hectare concesionate în Deltă. La o valoare de piață reală, numai pentru terenurile a căror concesiune a pierdut-o anul acesta ar fi trebuit să plătească 3.140.640 de lei, iar pentru întreaga suprafață ar fi trebuit să plătească 6.780.960 de lei redevențe. Profitând de un contract prost făcut în 1997, șmecherul a plătit cu 6 milioane de lei mai puțin decât prețul pieței. Și asta doar într-un singur an. Când faci astfel de economii, să tot investești în realizatori de emisiuni, fie și doar emoțional.

Aflat în conflict cu autoritățile locale și centrale, cu Justiția și cu presa locală, Traian Rece a devenit procesoman, intentând acțiuni în Justiție pentru absolut orice. Numai pe autorul acestor rânduri l-a reclamat la Tribunalul Buftea în trei acțiuni în răspundere delictuală. Instanța, fără tăgadă mai inteligentă și mai școlită decât fostul senator Rece, a respins toate cele trei acțiuni.

În schimb, o altă instanță a decis că soția domnului Rece, Mariana, trebuie condamnată definitiv la doi ani de închisoare (cu suspendare) pentru dare de mită. C-așa e în Justiție: nici punga mare, nici gura mare nu te scapă de dosare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint