Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

“Guvernul meu” a trecut în planul doi, după “Al doilea mandat al meu”

Zoom “Guvernul meu” a trecut în planul doi, după “Al doilea mandat al meu”

Cînd, cu gene obosite, seara suflă-n lumînare, Klaus Iohannis își mai aduce aminte cîte ceva din inactivitățile-i de peste an. Ar fi putut face mai mult? Ar fi putut măcar face ceva? Dacă da, ce? De ce n-a făcut, de ce premierul e încă de la PSD? De ce, de ce, de ce?

N-ar fi fost o idee rea, probabil, să se agite mai mult, să arate unde greșesc ăia, să fie mai activ. Acum, dacă s-ar fi mișcat mai cu talent și, mai ales, mai des, poate că ar fi avut guvernul lui. Dar, așa, ce-a făcut? În vacanțe n-a mai fost (bine, alea de stat pe la Pompei, Londra sau Paris nu se pun), de scris la cărțile care ar trebui să apară în viitor n-a scris, guvern n-are, iar la anu’ vin peste el prezidențialele.

E trist să constați că într-un an întreg n-ai făcut mare lucru. Dar și mai trist e să constați că în patru ani n-ai făcut nimic. De aia, poate, te-ai gîndi că mai ai nevoie de încă cinci ani după expirarea primului mandat, ca să desăvîrșești nimicul. Cum schimbarea guvernului în timpul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene pare exclusă, cum imediat după aia se iese din campania pentru europarlamentare și se intră în campania pentru prezidențiale, interesul președintelui în funcție este să aibă anul viitor tot o guvernare PSD, ca să aibă cu cine lupta în campanie și să-și poată ține în priză susținătorii.
Așa se face că deja ratatul proiect “Guvernul meu II” se transformă, încet-încet, în mai amplul “Al doilea mandat al meu”. Proiect care, însă, s-ar putea lovi de proiectul “Primul meu mandat” al tehnocratului care n-a mai prins guvern de la finalul lui 2016.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100