Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Hai, Giuliani, arată-ne banii!

Zoom Hai, Giuliani, arată-ne banii!

„Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți cînd ajungem la România”, a zis Rudolf Giuliani, avocatul lui Trump, la o emisiune de pe Fox News.

Pentru cei care au deschis ziarele mai tîrziu, este vorba despre scandalul stenogramei în care Trump a discutat cu președintele-actor Zelenski și despre afacerile lui Joe Biden în Ucraina. Dezvăluirea stenogramei, fapt fără precedent, care pune la risc securitatea convorbirilor secrete la nivel înalt ale președintelui SUA, e ocazia de care democrații profită pentru a-l destitui pe Trump. Trump, la rîndul lui, l-a asmuțit pe Giuliani asupra lui Biden, care nu e doar un posibil contracandidat la președinție, ci, se pare, și un prosper sforar în țările înapoiate din Europa de Est.

Giuliani a pornit, așadar, o investigație privată, folosind detectivi retrași din structurile de securitate și investigație americane. Doi dintre ei au și fost arestați, dar cei rămași continuă să sape sub soclul lui Biden, al cărui fiu ar fi încasat bani frumoși din Ucraina în urma unor combinații presupus ilegale cu președinții Ianukovici și Poroșenko.

În ceea ce privește România, Giuliani încă n-a dezvăluit despre ce anume e vorba, dar datele din teren indică o relație putredă între fiul lui Biden și Puiu Popoviciu. În urmă cu ani, cînd ambasada SUA își căuta o nouă locație, Puiu Popoviciu l-ar fi angajat pe unul din băieții lui Biden consultant pentru o tranzacție de teren. Popoviciu le vindea americanilor locul unde urma să fie clădit noul sediu din Pipera al ambasadei, iar tînărul Biden era plasat strategic pe traseul contractului ca să poată fi injectați niște bani în sistemul de recunoștință româno-american.

Tot datele din teren spun că fostul ambasador Mark Gittenstein ar fi făcut parte din aranjament, interesul lui pentru afaceri românești bănoase, gen Fondul Proprietatea, fiind notoriu.

Acum, investigatorii lui Giuliani încearcă, în măsura în care nu sînt arestați, să pună cap la cap sumele date de Popoviciu și, mai ales, serviciile obținute în urma plăților. Vorbim despre un Popoviciu infractor și condamnat, refugiat la Londra, apărat de avocați care au condus FBI și plătiți din uriașa avere dobîndită fraudulos în România. Prin urmare, Puiu Popoviciu avea și ce să dea, și ce să ceară. La rîndul lui, juniorul Biden avea și ce să ia, și ce să ofere prin intermediul părintelui său.

Nu trebuie uitat nici flerul lui Giuliani în acest război presărat cu dubii, căci e procurorul care a îngenuncheat mafia newyorkeză și a scos la iveală legăturile ei cu politicieni. Așa că să ne punem speranța în corupția americană, fiindcă odată cu ea poate ieși la iveală și acea corupție strategică pe care procurorii noștri o tot țin la sertar.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Din pacate dl. Giuliani nu va putea prevedea caramida care ii va cadea in curind in cap, din pacate pentru Ro.
  In interesul nesimtit al US este sa se emita tutoriale saptamanale sau lunare pentru nimuricii nostri de politicieni. Asta pentru a pastra pozitia de partener “calare” pe partenerii strategici mai mici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]

 • Nu-l deranjați pe mandolinist!

  19 mai 2020

  Ludovic Orban s-a trezit, fără voia nimănui, un soi de stăpân absolut al României pe durata stării de urgență și, mai nou, pe durata stării de alertă. Din angajatul fictiv […]

 • Sfînta Mona

  12 mai 2020

  Săptămîna trecută, la Ateneu, a avut loc congresul băutorilor de spirt medicinal din România, cu ocazia însființirii celor doisprezece martiri căzuți la datorie într-o singură zi după ce s-au împărtășit […]

 • Sfînta prostie și păcătoasa fecioară din Luxemburg

  12 mai 2020

  Pe lista templelor prostești, ridicate de români unor zeități greșite, pe locul doi, după edificiul cu nume de cod Petrov, vine sanctuarul Laurei Codruța Kövesi. Închinători aiurea s-au mai găsit […]