Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Hârtiile morții

Zoom Hârtiile morții

Există o birocrație a morții unui personaj public. Ea vine de peste tot: de pe toate televiziunile, de pe toate site-urile, de pe Facebook, de peste tot.

Îmi imaginez cum arată schema care descrie fenomenul morții în presă și care vrea să epuizeze tot ce ține de sfârșitul unui om.

M-am uitat la ce-a apărut despre moartea creatorului de modă Răzvan Ciobanu.

1) Detalii șocante, morbide, FOTO & VIDEO. O chestiune brută, nivelul zero al morții.

2) Cine l-a găsit, cum l-a găsit, trebuie strecurat cuvântul ”suflare”. Găsit cu sau fără suflare, prim-ajutor sau nu.

3) Prietenii vedetei sunt distruși. Mărturii, gânduri, vorbe la cald. A fost un om bun.

4) Primele controverse. La două-trei ore de la tragicul eveniment apar controversele. Existau urme de frână sau nu? A avut centură? De ce pe câmp, de ce pe strada aia, de ce în mașină erau alte acte, de ce atunci, de ce acolo. Exista o legătură între locul morții și viața creatorului? Vezi care, te crucești!

5) Controversele sunt de două feluri: unele merg spre misterul care poate fi dezlegat al morții, altele spre misterul religios al destinului uman. În primul caz vorbim de potriveli și nepotriveli, ore, lungimea frânării pe asfalt, pozița scaunului, de unde venea, unde se ducea, mărturii care nu se potrivesc etc. În al doilea caz vorbim de congruențe care fac și desfac viața dincolo de noi: care a fost ultima postare pe Facebook, oare nu cumva moartea își arătase deja hidoasa meclă? Acum două săptămâni a fost văzut îmbrăcat în negru, cu ochelari negri, cu bocanci negri.

6) Mărturii, mărturii, prieteni, dușmani, trebuie răscolit Facebook-ul, trebuie scormonit după orice lacrimă a cunoscuților, a vedetelor, trebuie adunat orice cuvânt.

7) Mai trec câteva ore, aproape o zi, durerea e mare. O știre: “Un autobuz STB scăpat de sub control a intrat într-o clădire”. În corpul textului: “Știri pe aceeași temă: Noi detalii în cazul accidentului în care a murit designerul Răzvan Ciobanu”.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole