Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Hoțul neprins, în variantă academică

Zoom Hoțul neprins, în variantă academică

Părintele corectitudinii, acest ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu! Marți, 22 curent, după ce s-a dat „româna” la examenele de evaluare națională, ministrul a făcut conferință de presă unde a anunțat printre altele, răvășit, că a sesizat organele. La trei școli din țară subiectele au fost anunțate mai devreme decît ora stabilită!

Vă dați seama cît e de gravă această infracțiune? Și cît e de ritos ministrul? La școlile alea trei s-a furat timp, care e cel mai prețios capital al omului, care e cel mai prețios capital al capitalismului. Pe scurt, în trei școli din țară s-au dat lovituri ucigătoare fundamentului societății românești capitaliste. Dar cum, spre norocul României, ministrul Cîmpeanu veghează, acest erou al patriei a anunțat presa că a anunțat Poliția. Cine nu pricepe profunzimile eticii sale s-o fi gîndind că onor ministrul a băgat Poliția pe fir într-o afacere care putea fi rezolvată de inspectoratele școlare locale prin penalizarea vinovaților. Și-atunci ce i-ar mai fi rămas de făcut și de spus ministrului? Domnul Cîmpeanu ar fi rămas să înfrunte de unul singur neantul și să descopere ce înseamnă  conceptul de nimic pentru un demnitar pus pe fapte mari.

Și Poliția ce-o să facă? O să-i bage în penal pe nesăbuiții care, în loc să anunțe subiectele la ora fixată, le-au dezvăluit mai devreme? Parcă-i văd pe agenții legii punîndu-le cătușele infractorilor timpului! Și parcă-l văd pe ministrul Cîmpeanu cum își potrivește apoi perna, în vederea unui somn binemeritat. A mai făcut o dată dreptate!

Această faptă de vitejie vine după o altă faptă a domnului Cîmpeanu, ce dovedește că domnia-sa are grijă nu numai de calitatea somnului personal, ci și de confortul nocturn al persoanelor care ar putea fi acuzate că și-au plagiat doctoratul. Ministrul i-a convins pe cerberii doctoratelor că dacă soft-ul care verifică lucrările spune că sînt în regulă, decizia soft-ului rămîne valabilă și de neatacat în vecii vecilor. Dar dacă în memoria soft-ului n-au fost încărcate toate lucrările din care se poate fura și vine careva după aceea, Emilia Șercan bunăoară, cu probe irefutabile de hoție? Nu contează: rămîne cum a zis soft-ul! Ce și-o fi zis dl Cîmpeanu în înțelepciunea corectitudinii sale? Că ingeniozitatea merită o șansă, oriunde s-ar manifesta, și că cine a avut atîta minte încît să fure fără să-l prindă soft-ul merită să se bucure liniștit și cu onoruri depline de roadele hoției sale.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale