Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Iarna nu e știre

Zoom Iarna nu e știre

Oamenii respiră aer. În fiecare zi răsare soarele. Și în viitorul relevant al planetei, în România, în fiecare an o să vină iarna. Dar cu toate că iarna e ceva previzibil și banal, în fiecare an e o știre. Oamenii sînt uimiți că ninge, apoi contrariați și nervoși. De parcă cineva ar aduce iarna special ca să-i enerveze pe ei. Pentru ei, iarna e o normalitate complet inacceptabilă.

Și iarăși apar titluri de știri cu zăpadă și epitete apocaliptice. Și aflăm de niște bieți analfabeți care au fost salvați de la înghețul într-o baracă. Pentru că în viață nu e ca în „Balada unui greier mic”. Chiar dacă greierele bea spirt toată vara în loc să muncească și bunul-simț nu-i spune că are nevoie de un culcuș pe care să-l poată încălzi la iarnă. În viața reală, pompierii și polițiștii salvează greierele și-l duc într-un adăpost, împiedicînd astfel selecția naturală să-și facă treaba. Iar eu stau în chiloți la mine în casă, unde-s 37 de grade. Transpir și citesc știri despre oameni degerați. „Oameni” e mult zis, că majoritatea arată ca și cum cineva ar fi bărbierit o maimuță și i-ar fi scos 80% din dinți. Ce era în capul lor? Empiric, așa, știau și ei că după toamnă vine iarna, dar sperau ca acum, pentru prima oară de cînd a fost locuit de oameni teritoriul ăsta, toamna să sară direct în primăvară?

Dar cel mai tare mă amuză oamenii blocați pe cîte un drum național. Mereu au fața aia de parcă nu e complet vina lor că au rămas cu mașina în zăpadă, ca proștii. Trebuia să le citească cineva prognoza meteo cu japca. Sau să îi țină de guler cînd, cu toate că la TV se spunea că o să ningă serios pe un drum, ei au insistat să se ducă. Și militarii pierd timp și merg prin frig să servească niște proști cu ceiuț și pături. Dacă eram eu general, îi trimiteam pe militari pentru altceva. Niște proști suferă pentru că sînt proști și nu e nimeni acolo să îi arate cu degetul și să rîdă.

Și absolut orice non-știre e brusc legată de iarnă. „Țara în cod roșu și Ponta joacă baschet”, citesc pe Realitatea.net. Da' ce-ați vrea să facă? Să ia o lopată și să iasă în stradă? Da, sînt nămeți peste tot, asta e, n-o să poți să te dai cu bicicleta. Nu te mai contraria ca idiotul, e o scuză bună să nu mai ieși din casă. Sau să ieși la săniuș. E un anotimp atît de frumos, de ce să ne concentrăm pe o mînă de idioți care n-au înțeles cum funcționează? Nu mă interesează știrile despre Gigel care a ieșit cu cauciucurile de vară pe drum de munte. Vreau știri cu oameni care beau vin fiert și fac oameni de zăpadă.

1 comentariu

  1. #1

    :))))))))))))))) fffff tareeeee. i love it!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint