Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Idei de filme despre Centenar

Zoom Idei de filme despre Centenar

Moartea domnului Lăzărescu – Un pensionar singur din București sună la Salvare după ce a mâncat prea multă fasole cu ciolan de 1 Decembrie și i s-a făcut cam rău. Într-un târziu, vine o ambulanță. Pacientul e plimbat de la un spital la altul pe sub Arcul de Triumf, pentru că ambulanța care venise făcea parte din parada de 1 Decembrie. Medicii refuză să-l interneze pentru că nu avea un costum popular în care să stea prin salon, la fel cum e normal să aibă un pacient în an centenar, de Ziua Națională.

Salvați soldatul Ryan – Un detașament de călușari gorjeni din armata americană debarcă în Normandia și e trimis în spatele liniilor germane, să salveze un parașutist de la ei din sat care știa să horească și să joace ca nimeni altul.

Singur acasă – O familie normală din București pleacă de 1 Decembrie la Alba Iulia, dar își uită mezinul acasă, în Balta Albă. De parcă n-ar fi fost de ajuns, liderul PSD Liviu Dragnea încearcă să-l jefuiască pe micuțul rămas singur, după ce-l confundă cu un copil sărac.

Ziua Independenței – O misterioasă specie extraterestră atacă Pământul. Se pare că agresorii din spațiu erau nemulțumiți că România sărbătorește Ziua Națională de 1 decembrie, nu de 9 mai, Ziua Independenței, cum li s-ar fi părut lor normal.

Titanic – Suntem în anul 2012. Dezamăgit că țara lui nu se mai unește odată cu Transilvania, un tânăr din Galați se îmbarcă pe cel mai mare vas de pasageri care a existat vreodată. Pentru că nu avea bani de bilet, eroul nostru se înscrie într-un ansamblu de dansuri populare care se ocupa cu divertismentul pasagerilor. Într-o seară, el dansează cu atâta patimă că echipajul nu mai e atent la aisberguri. Nava se ciocnește de un aisberg și se scufundă, însă un elicopter SMURD apare la timp și salvează mare parte din pasageri, ducându-i să se înece într-o apă mai caldă, întrucât aici, aproape de Cercul Polar, riscau să și răcească.

Bohemian Rhapsody – Film biografic despre un celebru cantautor cu mustață, Tudor Gheorghe, și lupta lui cu o boală necruțătoare, patriotismul cronic, care îl împiedică să mai creeze chestii care nu te fac să vomiți puțin în gură.

Matrix – Un tânăr este avertizat că realitatea nu e ceea ce pare a fi și că, de fapt, toți suntem depozitați în niște sicrie și conectați la mașinării, undeva într-o coloană de automobile de pe Valea Prahovei. Se pare că noi porniserăm cu toții spre Predeal acum câteva zeci de ani, pentru a petrece minivacanța de 1 Decembrie, dar am intrat în această realitate virtuală ca să ne mai omorâm timpul și iată-ne acum cu doar cinci kilometri mai aproape de destinație, la intrarea în Azuga.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]