Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Idei de subiecte pentru examenul de bacalaureat

Zoom Idei de subiecte pentru examenul de bacalaureat

Limba română

1) Caracterizați personajul Marcel Vela din conferința de presă în care e prezentată Ordonanța Militară nr. 2. Enumerați câteva trăsături ale personajului și explicați de ce pare un impostor.

2) Comentați nuvela istorică „Alexandru Lăpușneanu“ ca și cum ar fi o postare de pe Facebook cu care nu sunteți de acord, a unui coleg de clasă care-i cam antipatic de felul lui.

3) Identificați o interjecție folosită de vlogger-ul Dorian Popa.

4) Explicați de ce „Miorița“ e o baladă populară, deși nu e în trending pe YouTube. Adică poate că e baladă, dar, pe bune, de unde până unde populară?

5) Dați exemple de trei influencer-i din literatura română și spuneți cam câți urmăritori ar avea pe Instagram.

 

Istorie

1) Cine ar câștiga dacă i-ar bate dacii pe samurai?

2) Care era vârsta reală a Războiului de 30 de ani? Să fim serioși, toată lumea știa că e mai bătrân, de fapt, și că doar pretinde că are 30 de ani.

3) Din ce an datează prima atestare documentară a rețelei de socializare Facebook?

 

Matematică

1) Dacă un bărbat pleacă cu trenul din punctul A, calculați cât de sărac este el din moment ce merge cu trenul în loc să folosească un BMW alb.

2) Într-o ecuație de gradul doi cu două necunoscute, necunoscutele se cunosc între ele?

3) Calculați câți abonați trebuie să aibă un canal de YouTube și cât de frecvente trebuie să fie postările pentru ca proprietarul canalului să-și permită să fie șomer.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale