Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ilie Bolojan față cu realitatea

Zoom Ilie Bolojan față cu realitatea

Ilie Bolojan este liderul liberal de la care își iau lumină toți primarii wanna-be ai partidului, uneori și ai altor partide. Omul are o imagine de competent ceva de speriat, iar presa națională i-a ridicat deja numeroase statui, de zici că Oradea este Grădina Maicii Domnului, noul Ierusalim și noua Mecca. Dacă e să te iei după articolele din presă, Oradea făurită de Bolojan atâta vreme cât era primar ar trebui să atragă miliarde de turiști anual. Și probabil că așa și face, dar numai într-o singură variantă: dacă luăm în calcul că fiecare influențăr, blogăr sau ziarist care vizitează Oradea în scopul de a-l promova pe genialul edil Bolojan se cazează împreună cu followerșii, unicii sau cititorii lui. Probabil că hotelurile din Oradea, care nu se pot lăuda niciodată că au un grad de ocupare mai mare de 50-60% ca medie anuală, pot în schimb să se laude cu chestii de genul „În această cameră, cu doar un singur pat, am reușit să-l găzduim pe influențărul X, împreună cu cei 500.000 de urmăritori pe care îi are pe Insta. A fost puțin cam aglomerat, e drept, dar au fost oameni civilizați, n-au făcut deranj. Am creat culoare separate pe hol, pentru că ar fi fost greu să gestionăm, altfel, întâlnirea dintre urmăritorii influențărului X și cei 2.000.000 de followerși ai yutubărului Z“.

Oradea este un oraș care s-a schimbat foarte mult în mandatele lui Bolojan, mai ales în zona centrală, dar nu este, nici pe departe, destinația aia turistică atât de lăudată. Poate și pentru că APTOR, Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, a investit banii foarte mulți primiți de la Primărie mai mult în promovarea lui Ilie Bolojan decât în organizarea de evenimente atractive pentru turiști. Căci o fi Bolojan frumos ca soarele de pe cer, o fi înțelept ca Solomon și vizionar ca Elon Musk, dar obiectiv turistic mai are mult până să devină.

Câtă vreme Ilie Bolojan a fost primar al Oradei, s-a obișnuit să conducă fără opoziție reală. A luat ce decizii a vrut, forțând deseori legea, și nu a fost nimeni care să-l împiedice să facă asta. Este una dintre cheile succesului său managerial. Nu e chiar ceva democratic, dar cine se mai uită la asta când curg like-urile pe FB? Să fie.

De când este, însă, președinte al Consiliului Județean, Ilie Bolojan a început, ușor-ușor, să dea piept cu realitatea. Și nu-i place, că realitatea nu poate fi mereu coafată contra unor mii bune de euro dați de APTOR pe contract de promovare.

În ultima vreme, Ilie Bolojan, cel care crede că poate conduce un județ așa cum se conduce o afacere de familie, s-a trezit că nu toată lumea este mulțumită de deciziile pe care le ia el fără a mai consulta și cetățenii. Și, uite-așa, două proiecte importante ale administrației județene sunt în pericol doar pentru că Bolojan s-a încăpățânat să nu ia în considerare decât propria-i părere, indiferent de prejudiciile pe care le-ar crea oamenilor.

În acest moment, deși IB a forțat nota, dând ordin de începere a lucrărilor, instanțele au suspendat lucrările la centura ocolitoare a Aleșdului și la cea a Sânmartinului. Pentru că, deși existau alte soluții, Bolojan a vrut ca centurile ocolitoare respective să treacă fix prin zone rezidențiale, printre casele oamenilor.

Deocamdată, Ilie Bolojan versus populația județului Bihor & Justiție egal 0-2. Rămâne de stabilit la câte goluri se schimbă porțile.
Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

 1. #1

  Da. Ma saturasem pana peste cap de reclama platita de cei de la APTOR. Judetul si municipiul sunt la jumatatea clasamentului .ca PIB per capita si chiar mai jos la venituri unde sufla in ceafa Botosaniului. Pe loc fruntas este la costul gicacaloriei (mai mare decat in Bucuresti) si la taxe locale. Cele din urma, in Oradea, care e pe loc fruntas la desertificare urbana, fostul primar (conduce de facto si acum) avand o aversiune inexplicabila la adresa copacilor si pomilor.

 2. #2

  A cheltuit doua milioane jumate pentru strada Diasporei.Locul unde isi vor face case 10 diasporeni care vor.aduce belsugul in orasul nostru dupa ce se vor instala in case si isi vor gasi o ocupatie.Sper ca strada Diasporei va deveni punct de atractie turistica.Oricum, va fi unicat pe glob.

 3. #3

  in fata catedralei ortodoxe din centrul civic se desfasoara al treilea razboi mondial : parcare cu vestigii arheologice sapata de 2 ani incoace, retele de termoficare mutate, linie de tramvai inlocuita si bagata in subteran, plus 5 (cinci) pasaje subterane intinse pe inca 2 ani, toate pentru a crea o frumoasa piata pietonala, ghici unde ? in fata catedralei ortodoxe care va avea astfel un flux de credinciosi cotizanti sporit si bine parcat ; autor moral al proiectuului pe fonduri euuropene, cine altul decit contabilul/popa Bolos, bugetarul sarguincios care a adunat milioane din salariul amarit de functionar pios.

 4. #4

  Sigur ,,c-au suspendat lucrarile”! ,,Se chinuie omu” si face prafuita Orade oras european ,,turistic” si acum, cand totu-i pregatit sa adune banii de pe urma ,,gurilor casca” adepti ai city break-urilor, vin uni care insista cu ,,centuri ocolitoare”. Adica potentialul turist sa ocoleasca ,,minunea”? E nevoie de aglomeratie pentru ca macar bastinasul sa aiba impresia ca-i din cauza turistilor. L-au relocat si pe Mihai Viteazu’ (statuia, se intelege) pt. ca li s-a spuns de ,,consultanti” ca vesticii cu bani n-ar prea veni daca autohtonii le tot arata conducatorii din trecut care s-au opus cat au putut navalirilor (din toate directiile). Una e sa te tragi in poza cu Nero sau Napoleon si nesemnificativ e sa ai o poza cu ,,cineva calare p-un cal”. ,,Bine” ca poporul antrenat (si) cu ,,Las Fierbinti” fiind deja intr-o mare, mare majoritate analfabet functional n-a priceput cum sta treaba cu ,,relocarea statuii” asa cum nu pricepe cum e cu ,,ocolitoarele”. Dansul pinguinului sa fie si hăhăitu-i asigurat.

 5. #5

  viziunea/vizuina…cine mai sta sa judece…
  Si-a pus amprenta pe Oradea, o sa isi puna amprenta si pe judet. Sa vedeti ce s-au mai bucurat oamenii de la tara dupa ce le-a bagat cu forta apa curenta, le-a promis canalizare si i-a umplut de facturi,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale