Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Imaculații PNL-ului. Azi, candidatul la Primăria Râmnicu Sărat

Zoom Imaculații PNL-ului. Azi, candidatul la Primăria Râmnicu Sărat

În 2008 făcea furori pe Realitatea TV, încă nenaționalizată de regimul Băsescu, un filmuleț cu un primar PNL dansând pe mese și aflându-se la câteva secunde distanță de un strip-tease reușit. Omul se numea (se mai numește încă) Viorel Holban și era proaspăt primar în Râmnicu Sărat. Tot proaspăt era și în calitate de membru al PNL.

Trebuie să recunoaștem, imaginile cu Viorel Holban dansând pe mese erau ceva mai vechi, nu chiar din 2008. Nu știm exact de când, cert e că dintr-o perioadă anterioară.

Poate din vremea în care Viorel Holban era preot. Căci da, omul a fost și preot. Dar a renunțat treptat la preoție, pe măsură ce s-a avântat în politică.

În 2004, Viorel Holban a fost ales consilier local la Râmnicu Sărat, pe listele PSD. În 2007 a demisionat din CL Râmnicu Sărat. La scurtă vreme s-a înscris în PNL și în 2008 a candidat direct la funcția de primar. Pe care a și câștigat-o. În același an, fratele lui Viorel Holban, Titi Holban, a fost ales ca deputat de Buzău, tot pe listele PNL. Vom reveni.

Așadar, Viorel Holban devine, în 2008, primarul Râmnicului Sărat. Funcție pe care o va ocupa până în 2016. În 2014, Viorel Holban se mută de la PNL la PSD. Între 2016 și 2020 ia o pauză de la politica activă. În 2019 îl regăsim la Pro România, ocupându-se de campaniile partidului lui Ponta.

În februarie 2020, Viorel Holban se întoarce în PNL și organizația locală face marele anunț: Viorel Holban este candidatul PNL la funcția de primar al Râmnicului Sărat. Și chiar este.

Dar prin ce oare s-a remarcat Viorel Holban de crede că poate reveni la Primărie? Păi, a continuat, și în perioada de pauză competițională, să se ocupe de firmele sale și ale familiei, firme sățios hrănite de la bugetul local al Râmnicului Sărat.

Spre desosebire de fratele său, Titi, Viorel n-a fost încă luat la puricat de către procurori. Căci Titi, da, a pățit-o. În 2014, la al doilea mandat de deputat, a schimbat barca și a trecut de la PNL la UNPR. Imediat, procurorii au reacționat și l-au trimis în judecată pentru un dosar de luare de mită. În primă instanță a și fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. 2016, anul în care s-a retras din politică, l-a prins pe Titi la PSD. Și, pe deasupra, cam certat cu soția, după ce a fost implicat și în dosarul lui Marta, fiind un frecvent consumator al damelor de lux puse la dispoziție de soția lui Codruț.

Dar de soția lui Titi a avut grijă Viorel, când era primar. Astfel, acesta a virat din conturile Primăriei în cele ale firmei Gicăi Holban, cumnata sa, peste un milion de lei. Culmea, firma cumnatei fusese înființată chiar de fostul primar, dar, generos, acesta i-o cedase cumnatei. Cu tot cu contractele ilegale cu Primăria pe care o conducea.

Viorel Holban are în continuare, direct sau prin interpuși, mai multe firme abonate la bani publici. Mai are un off-shore în Malta, către care dirijează parte din profituri, pentru a nu fi executat de fisc pentru datorii de peste două milioane de euro. Dar, hei, măcar nu e penal, încă n-a fost condamnat. Așa că, fiind om de treabă, cu valoare dovedită în timp și cu disponibilitate de a cotiza la partid, candidează din nou pentru PNL, partidul imaculaților.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite