Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Imaginea partidului lui Orban, pe banii statului

Zoom Imaginea partidului lui Orban, pe banii statului

PNL n-a mai câștigat, singur, niște alegeri naționale de pe vremea Brătienilor. Pe ici, pe colo, a mai câștigat câte ceva pe plan local, atunci când oamenii săi au candidat singuri, nu în alianțe. Dar, în general, a avut nevoie ba de CDR, ba de PD, ba de PSD ca să ajungă la guvernare. Din noiembrie 2019, PNL este la guvernare, deși n-a câștigat alegerile, care ar trebui să aibă loc anul acesta. Un premier cu un mandat limitat, de doar un an, nu s-a sfiit, însă, să facă numiri importante, grăbindu-se să-și răsplătească flămânzii partidului și să-i impulsioneze să se implice în campania electorală, plătindu-le serviciile cu bani publici.

Pe lângă numirile la nivel înalt, de la miniștri la secretari de stat, PNL a practicat cu foamea-n gât numirile în Consilii de Administrație și în Adunări Generale ale Acționarilor, cam peste tot pe unde a putut, de la Regii naționale la companii de interes național sau regional.

Și pentru că foamea e mare peste tot, numirile sinecuriste ale PNL au ajuns până în estul cel mai estic al țării, în județul Tulcea. Să luăm doar două exemple de tineri cărora partidul lui Ludovic Orban le-a suplimentat veniturile pentru o mai mare implicare în campania electorală.

George Șinghi este secretar general al organizației municipale Tulcea a PNL și membru al Biroului Executiv județean Tulcea al PNL. Altfel, un tânăr talentat, inginer automatician, fost olimpic la matematică în liceu și, actualmente, șef de restaurant. O vreme s-a ocupat și de un ziar online al partidului, ziar decedat între timp.

Ei bine, dată fiind experiența sa de șef de restaurant (și cofetărie) pe ai cărui pereți se lăfăie zilele acestea bannere cu onor candidații PNL la Primăria Tulcea și la CJ Tulcea, domnul Șinghi a fost numit de partid în Consiliul de Administrație al Administrației Porturilor Dunării Maritime din Galați. APDM Galați a fost, o foarte lungă perioadă, inamicul numărul1 al tulcenilor, ținând cu dinții de faleza Tulcea, care-i aducea milioane anual din care nu investea absolut nimic în întreținerea falezei. APDM mai suferă și acum căa pierdut faleza și, din când în când, mai dă semne de nervi în postările unor conturi false ale PNL Tulcea, conturi gestionate, printre alții, și de George Șinghi. Pentru o sumă de aproximativ 5.040 de lei lunar, cât încasează ca membru al CA, de ce n-ar reprezenta omul interesele companiei din Galați în dauna celor ale tulcenilor?

Un alt mânuitor de conturi false și propagandist al PNL este Bogdan Vasilescu, vicepreședinte pe probleme de comunicare al organizației județene Tulcea a PNL și responsabil de marketing/fotograf oficial la Șantierul Naval din Tulcea. Nici Bogdan Vasilescu nu a fost uitat de partid și a fost numit membru în CA al Administrației Fluviale a Dunării de Jos, care are sediul tot la Galați. Mai bine plasat în partid decât colegul său, domnul Vasilescu a primit o sinecură mai bănoasă, de 8.864 de lei lunar. Dar și responsabilitățile sale sunt mai mari, oamenii de porcăit pe socialmedia mai numeroși, stresul mai stresant, ca să zicem așa.

În linii mari, nu-i rău. Dacă acum, când se plânge că e hărțuit de alte partide, PNL reușește să-și răsplătească atât de bănos propagandiștii, nu putem spera că, după ce va acapara puterea totală, nu le va da pe mâini sinecuri cu adevărat regești.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale