Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În fîntînile din Timișoara, apa nu iese la gura țevii pentru mai puțin de 6,8 milioane de lei

Zoom În fîntînile din Timișoara, apa nu iese la gura țevii pentru mai puțin de 6,8 milioane de lei

► Timișoara este un oraș cosmopolit din vestul țării, condus de un primar, Nicolae Robu, care are nu doar vederi liberale, ci și un carnet de membru PNL. De aceea n-ar trebui să mire pe nimeni că Primăria a plătit unei firme, Hidromet SRL, peste 6,8 milioane de lei pentru întreținerea celor 23 de fîntîni publice ornamentale din oraș.

La o simplă împărțire, constatăm că, pentru întreținere și eventualele reparații, fiecărei fîntîni din Timișoara i-ar reveni un buget de 297.360 de lei. Conform contractului, firma Hidromet se obligă să verifice zilnic dacă fîntînile funcționează și să intervină atunci cînd constată vreo defecțiune.

Este drept că aceste operațiuni ar putea fi realizate chiar de salariații Primăriei, cu atît mai mult cu cît e greu de crezut că toate fîntînile se vor strica în același timp.

Atunci, însă, n-am mai putea spune că un oraș cosmopolit precum Timișoara are un primar cu vederi liberale care n-are nici o problemă în a arunca cu aproape șapte milioane de lei într-o firmă care să verifice dacă mai curge apa în fîntînile din oraș.

 

► Potrivit informațiilor de pe pagina sa de Internet, Compania de Apă Someșul, din Cluj-Napoca, ar fi unul dintre cei mai importanți operatori regionali de utilități publice din zona Ardealului. Compania susține că a făcut investiții importante în protecția mediului și în ecologizare apelor de pe teritoriul pe care operează, totul pentru, cităm, „interesul superior al cetățeanului și comunității, bunăstarea și confortul acestora“.

Pe de altă parte, dacă avem în vedere sumele pe care le cheltuiește pentru achiziția de hîrtie și cartușe de imprimantă, am fi tentați să credem că, în ciuda numelui, Compania de Apă Someșul ar fi cel mai mare centru de copiere.

Zilele acestea, compania tocmai a încheiat două super-contracte pentru achiziția de tonere de imprimantă și hîrtie în valoare totală de aproximativ 320.000 de lei cu tot cu TVA.

Astfel, vor fi cumpărate cîteva sute de cartușe de imprimantă în valoare de 135.842,68 lei, precum și aproape zece mii de topuri de hîrtie format A4 și A3, de listing, simplă și autocopiativă, în mai multe culori, de aproape 181.996 de lei.

De altfel, pentru a face față comenzii de hîrtie, furnizorul contractat a angajat o echipă de drujbari și tăietori de lemne care să defrișeze pădurile care se întind de-a lungul rîurilor pe care se laudă că le-au ecologizat cei de la Compania de Apă Someșul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint