Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În sectorul 6, rahatul este plătit regește

Zoom În sectorul 6, rahatul este plătit regește

► Ca un liberal adevărat ce se află, primarul sectorului 6, Rareș Mănescu, știe că gradul de civilizație a unei comunități se măsoară și în numărul de rahați cu care ne intersectăm la colț de stradă. Motiv pentru care este dispus să cheltuiască oricît pentru ca sectorul pe care îl administrează să dea senzația de civilizație. Iar cînd spunem oricît, vrem să spunem oricît din bugetul Primăriei.

Astfel, Primăria sectorului va cheltui 501.733 de lei (404.640 de lei la care se adaugă TVA) pentru întreținerea a 10 pînă la 50 de toalete publice, ecologice, amplasate în diverse locuri. Este vorba de un contract de achiziție publică încredințat firmei Comex Rom SRL.

Conform caietului de sarcini, timp de 12 luni, aproape zilnic, doi-trei angajați ai firmei respective au obligația să treacă pe la fiecare căcăstoare și s-o toaleteze. Mai exact, ei vor vidanja dejecțiile, vor da cu dezinfectanți și cu parfum și vor schimba hîrtia igienică.

Dacă facem un calcul de aritmetică simplă, constatăm că, pentru fiecare asemenea vizită, Primăria plătește aproximativ 28 de lei.

Iar dacă din această sumă scădem costurile cu salariile, substanțele folosite, transport etc., pe care le apreciem, ochiometric, undeva la cincisprezece lei, ceea ce înseamnă un profit un pic mai mic de 50%, ajungem la concluzia că Rareș Mănescu tratează rahatul din sector asemenea unui șeic arab.

 

► Deputatul de Vaslui Sergiu Vizitiu este tipul clasic de parvenit, fără coloană vertebrală, care sare dintr-un partid în altul ca să-i fie bine. Patron al unei firme de construcții, Huge Construct, Vizitiu s-a dat, pînă în 2012, simpatizant PDL, fapt ce i-a adus o căruță de euroi din contractele pe bani publici. Între 2005-2012, firma deputatului a înregistrat un profit de peste o jumătate de milion de euro.

Înainte de parlamentare, simțind că simpatia pentru PDL nu valorează mare lucru, Sergiu Vizitiu s-a dat cu partidul lui Dan Diaconescu, fiind ales deputat pe listele acestuia. Chestie care nu i-a folosit prea mult, din punct de vedere al afacerilor, astfel că a făcut pasul la UNPR, contribuind la edificarea majorității parlamentare care îi va permite PSD-ului să-i dea pe liberali afară de la guvernare. Din acest moment, pentru firma deputatului, Huge Construct, s-au redeschis noi oportunități de afaceri pe bani publici.

Pentru început, firma și-a adjudecat o licitație în valoare de 4,5 milioane de lei – un milion de euro – fără TVA, pentru reabilitarea unui drum de 5,3 km în Cristești, comuna administrată de primarul PSD Constantin Bolohan.

Nu mai puțin de 13 firme s-au luptat vreme de opt luni pentru această lucrare, licitația fiind contestată de patru ori. Și nici un semn nu prevestea că Huge Construct va fi declarată învingătoare. Asta pînă în ziua în care cel de sus – mă refer aici la generalul Gabriel Oprea – i-a arătat drumul corect deputatului Vizitiu.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint