Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În sondaje să ne aburim

Zoom În sondaje să ne aburim

Cum cam peste o lună ar fi trebuit să aibă loc alegerile locale, mai toate casele de sondare a opiniei publice stau cu motoarele turate, lucrînd mai în gol, mai sub capacitate, doar-doar nu și-or pierde obișnuința de amînări informațiile. În funcție de cine plătește, se aruncă în piață și rezultatele. Cine nu plătește nu aruncă nimic, cine plătește și e nemulțumit de scoruri iar nu aruncă nimic în piață, ca să nu-și dezamăgească electoratul.

Problema e că diferențele dintre sondaje sînt atît de mari încît nici cei care le-au comandat nu mai știu dacă să le creadă pe ale lor, în care ies prost, sau pe ale adversarilor, în care ies excepțional.

Problema PSD e că, indiferent de sondaje, tot pe la maximum 26-27% se învîrte, fără chef să urce, în timp ce PNL zburdă pe o plajă între 30 și peste 40%. De bine, de rău, cele două luni de stare de urgență n-au lovit PNL, ba, dimpotrivă, l-au întărit. Și i-au mai și scos în față o nouă vedetă: Nelu Tătaru. Măcar aici toate sondajele sînt de acord, ministrul Sănătății depășind tot ce mișcă în partidul de la guvernare. Dar, indiferent de cine și cum sondează, de cine, unde și cum face publice sondajele, e foarte posibil ca după alegerile parlamentare să auzim un clasic în viață spunîndu-ne, cu rînjetu-i suveran: „A fost nevoie să moară peste 1.000 de oameni pentru ca PSD să devină irelevant,iar România să aibă un premier ca domnul Tătaru, care a salvat națiunea!“.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint