Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În ultima zi de mandat, Vâlcov i-a dotat lui Ponta Finanțele cu software de la firma care a realizat sistemul informatic antiplagiat

Zoom În ultima zi de mandat, Vâlcov i-a dotat lui Ponta Finanțele cu software de la firma care a realizat sistemul informatic antiplagiat

* După zeci de achiziții de calculatoare și software, Ministerul Finanțelor a decis să mai facă o mică serie de cumpărături, de ceva mai bine de o jumătate de milion. Asta pentru ca deconcentratele din Brașov și București să fie și mai bine dotate, și să-l primească cum se cuvinte pe Victor Ponta în postul de interimar. Prin urmare, pe 19 martie, în chiar ultima zi de job a ministrului demisionar Darius Vâlcov, la Finanțe a avut loc o licitație pentru achiziția de echipamente și accesorii pentru computere, niște sisteme informatice și software, precum și nelipsitele servicii de instalare sau de formare în informatică. Că, deh, nu e suficient să le cumperi aparatură nouă angajaților, ci trebuie să-i și antrenezi cum să o folosească. Astfel, la licitație s-au înscris două firme, numai că una singură a fost acceptată și, prin urmare, a și fost declarată cîștigătoare a contractului în valoare de 597.200 de lei plus TVA. Firma se numește Sysdom Proiecte SRL și este fix cea care, alături de KPMG, SIVECO și alte firme, a realizat sistemul informatic antiplagiat, cel pentru care Ministerul Educației a semnat, în urmă cu mai bine de un an, un contract în valoare de peste 12 milioane de lei.

* După ce, în urmă cu ceva vreme, în plin scandal cu sindicaliștii, ROMATSA a decis să cumpere niște autoutilitare, cu care să direcționeze mai bine traficul aerian, iată că a venit și timpul ca angajații acestei instituții, în care nepotismul și cumetria sînt la ordinea zilei, să fie dotați cu niște computere și laptop-uri. Așa, de vreo 700.000 de lei, bani plătiți în două contracte separate, către Stream Networks SRL – 158.500 de lei plus TVA – și Expertissa HQ SRL – 562.984 de lei plus TVA. Sigur, faptul că cele două firme sînt niște obișnuite ale contractelor pe bani publici, cu clienți precum Poliția Română, Direcția Națională de Statistică ori alte instituții, nu contează deloc. Cum nu contează nici faptul că Expertissa HQ este o firmă deținută de Ion Colțan, un afacerist de casă al PSD, asociat de-a lungul timpului cu nume grele ale partidului, unele ajunse chiar după gratii.

* Pînă să fie construită magistrala 5 de metrou, pe segmentul Rîul Doamnei – Eroilor, va mai curge multă apă pe Dîmbovița. La fel cum vor mai curge și multe sume din conturile Metrorex. Spre exemplu, pe 10 martie a fost semnat un contract în valoare de 410.000 de lei pentru servicii de informare și publicitate, cu SC Promo Media SRL din Suceava. Căci, deh, chiar dacă nu se face, e bine ca lumea să fie informată că se face, nu?

1 comentariu

  1. #1

    iar stream networks e firma lui cristian breazu, care nu e mai breaz :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale