Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

#Insipid pentru România

Zoom #Insipid pentru România

De multe ori am impresia că și pe Eugen Orlando Teodorovici îl pufnește râsul, ca pe un actor prost care zice: “Nu pot, frate, să joc așa ceva, e prea de tot!”.

Rar un cocktail mai reușit de slugărnicie, aroganță și habarnism. Orlando are ceva din statura îngâmfării lui Adrian Năstase, însă Dumnezeu i-a dat jumătate din creierul lui Nicolae Mischie. E un tip care vrea să-și facă din politică o viață bună. Altfel, na, e incult, freacă niște foi, tot ce știe despre guvernare și finanțe a aflat din faptul că imediat după terminarea liceului a fost luat cu japca la muncă în guvern. Mai rar un așa ghinion.

De ce credeți că vrea Orlando să candideze? Păi, săracu’, a adunat din băluțele lu’ Veorica Dăncilă și-a pus-o de-o frază mai mare: M-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizație care ezită uneori să-și manifeste credința în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară”.

Unificatorul, pacificatorul, el, care e un jet de abjecții și de jigniri.

Dar nu e singur. Alături de el, plesnind de dorință, excitat grav, mai e Liviu Pleșoianu, zdruncinatul și zbuciumatul Pleșoianu, omul care dă pe-afară de certitudini, copilul de trupă al lui Voiculescu. Dacă unul ca Orlando n-are nimic cu ”statul paralel”, ba cred că i-ar conveni să-i șoptească la ureche Hellvig vorbe de amor, Pleșoianu e mare luptător, asta e superputerea lui: se uită fix într-un punct și descrie lumea ca pe o mare conspirație a lui Soros.

Nu părăsiți incinta. Următorul pe lista aspiranților este Mihai Fifor, pe numele său de indian “Cel cu fața imobilă și cadaverică”, un personaj pe care cred că nu-l țin minte de la o zi la alta nici cei din propria familie. Se pune că odată, demult, ar fi scos o frază cu sens. Dar nu există vreo dovadă.

Ar fi fost prea mare nedreptatea ca, după atâta jale pe vremea lui Dragnea, PSD să nu încerce să ne și distreze puțin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]