Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Insule pe care să naufragiezi în vacanță. Azi: Sicilia

Zoom Insule pe care să naufragiezi în vacanță. Azi: Sicilia

Să zicem că aveți de sărbătorit o nuntă de hîrtie, un sex de împăcare sau un divorț cu amanta: unde e mai potrivit decît pe o insulă exotică? Dacă bugetul nu vă permite Bali sau Caraibe, vă prezentăm o simulare europeană a conceptului.

Low-cost pînă la Catania (60 euro/persoană, dus-întors); mașină închiriată din aeroport (un Fiat decapotabil e vreo 40 de euro/zi); din autostrada A18 Catania-Messina faceți dreapta în Taormina. Bine ați venit pe coasta estică a Siciliei! Cazare la hotel cu vedere, prin ochelari, la Marea Ionică (60 euro – dubla cu mic-dejun inclus) și, pentru că deja s-a făcut seară, la preludiu, o cină cu specific local: pizza cu fructe de mare și fistic, vin Bianco d'Alcamo și, la desert, cassata siciliana (puțin peste 50 de euro).

OK: soare, apă, plajă, sex; n-aveți timp de excursii în zonă. Dar, dacă tot ați închiriat mașina și vă răzgîndiți:

Muntele Etna. "Uite, Iubi, te-am adus la cel mai mare (3329 m) vulcan activ din Europa! Ai grijă pe unde calci: peste tot sînt urme de lavă!".

Gole Alcantara. Parco botanico e geologico, scrie la poartă. Minicascade în defilee de origine vulcanică, parc dendrologic, rezervație de cactuși uriași. Ce mai, raiul botaniștilor exotici…

Castello Arabo-Normanno di Calatabiano. 5 euro intrarea, plus 2 euro ascensorul. De banii ăștia, se servește o salată din rămășițe de civilizații: fundație greacă, castel arab, fortificații bizantine.

Disclaimer: simulare executată în mai, cu rezervări făcute din ianuarie (în timpul sezonului, fiind foarte cald, prețurile se dilată).

 

Țeapa de la Siracusa

Parco Archeologico della Neapolis, sit UNESCO – ruinele fostului oraș-stat colonizat de greci acum 2700 de ani, cucerit ulterior de romani. Cobori o mulțime de trepte pînă la primul indicator: Spre amfiteatrul roman (secolul III). Niște pietre cocoțate unele peste altele înconjoară un maidan năpădit de buruieni, care seamănă bine cu gazonul de pe Ghencea. Mai cobori o porție de scări și dai de o tanti care îți cere biletele. Ce bilete? Păi, pînă acum a fost un fel de sampling: ca să ajungi la Teatro Greco, la Urechea lui Dionissos (grota fostă închisoare antică; astăzi doar loc pentru testat ecoul) și la Tomba di Archimede, unde se presupune că locuiește (ce-a mai rămas din) celebrul învățat grec, trebuie să cumperi bilet. Biletele se vînd la casă și casa asta e tocmai, hăt, pe deal, la intrarea în Parc. Sh*t! Asta e: pe 40 de grade la umbră (umbra ta, că alta nu mai există), faci cale-ntoarsă gîfîind spre intrare, traversezi în slalom uriaș parcarea plină de autocare cu turiști, treci pe lîngă tarabele cu suveniruri și, după un restaurant micuț, găsești, în fine, casa de bilete (10 euro/om). 20 de minute mai tîrziu, te întorci victorios la jumătatea ta, care și-a pierdut de mult răbdarea ținîndu-i companie tipei care rupe biletele. 

Și, ca totul să se încheie à la Murphy, bineînțeles că accesul la mormîntul grecului (singurul loc care te interesa, cel pentru care ai pierdut timp, bani și energie ca să-l vezi) este închis cu un cordon roșu elegant… Renovare, aprovizionare, inventar? Nu se precizează. Un neserios și Arhimede ăsta: nu putea să lase și el un bilet în ușă cu Pauză de masă sau Vin imediat?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comentarii

 1. #1

  DA,FRUMOASE POZE,IAR VOI DIN GLUMA ATI DAT-O IN SERIOS! ORICUM BUNA IDEE…

 2. #2

  senzational

 3. #3

  Greenfield,teapa cea mare! In afara de locatie(cu care au dat lovitura),care este in “inima”padurii Baneasa,restul este la fel cu celelalte asa zise parcuri rezidentiale,adica lucrari facute pentru a fi vandute-constructii de o calitate indoielnica la preturi de Champs Elysee.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]