Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Întoarcerea Andreei Marin, o sursă inepuizabilă de rating. Pentru alții

Zoom Întoarcerea Andreei Marin, o sursă inepuizabilă de rating. Pentru alții

Dacă cumva nu știați cum să prețuiți viața (sau îi detestați din suflet pe cei care, din motive încă neelucidate, prețuiesc moartea), vă recomand să vă uitați la TVR. Duminică seara, începînd cu ora 20,45. E o emisiune maraton, pardon, monstru, care se încheie spre miezul nopții și este prezentată de însăși Andreea Marin, zîna vieții și a ONG-urilor ei care se ocupă cu asta. Dar înainte de a plonja, cu toată ființa, în cazurile sociale pe care ni le aduce în discuție sultana domnului Tuncay Öztürk, e bine să știți cît anume ne costă o singură emisiune: 30.000 de euro. Deci patru ediții – cum ar veni, o lună de viață – egal 120.000 de euro. Un buget aproape rezonabil pentru o televiziune care prețuiește banul. Mă gîndesc, firește, la PRO TV sau la Antena 1, care, spre deosebire de Andreea Marin, trăiesc în general din publicitate, nu din cazuistica socială.

Altminteri: dacă vă întrebați ce i-a apucat pe șefii din Pangratti să cheltuiască o asemenea sumă mortală pentru bugetul unei televiziuni vădit falimentare, cred că vă pot răspunde eu. Redutabilii realizatori morali ai emisiunii (mă refer, evident, la regizorul Dan Manoliu și producătorul Ioan Duma, niște veterani ai unor dume de succes de genul Eurovision și Cerbul de Aur) erau convinși că vor da lovitura cu Andreea Marin. Și asta exact duminică seara, cînd românii, sufletiști cum îi știm, de-abia așteaptă să prețuiască o superproducție TVR, întrucît n-au ce vedea la televizor. Duminică seara, cînd la Antena 1 se difuzează un fel de șușă pe nume X-Factor, iar PRO TV aruncă-n luptă niște petarde greu de exprimat în cuvinte. Ca, de pildă, The Expendables 2 / Eroi de sacrificiu 2 (cu Sylvester Stallone, Jason Statham, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis și mulți alții), cum s-a întîmplat pe 20 octombrie. Sau Red / Greu de pensionat (cu Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren și alții), cum s-a petrecut duminică, 27 octombrie.

Dacă, în fine, vă întrebați ce rezultate a avut această teribilă confruntare dintre viață, muzică și moarte, vă lămurește imediat paginademedia.ro. Pe intervalul de intersecție X-FactorEroi de sacrificiu 2Prețuiește viața, PRO TV a fost urmărit, la nivel național, de 2.287.000 de telespectatori (locul 1), Antena 1 de 1.518.000 (locul 3), iar TVR 1 de 779.000 de telespectatori (locul 5). O săptămînă mai tîrziu istoria s-a repetat, cu nesimțire, dar cu mențiunea că emisiunea Andreei Marin, aflată la a doua ei ediție, a pierdut deja vreo 200.000 de telespectatori. Așa stînd lucrurile și audiențele, mă întreb, destul de retoric, ce să facem, pe banii noștri, dacă nu cu TVR în ansamblu (care e de mult o cauză pierdută), măcar cu Andreea Marin. Personal, aș prefera să-i prețuim așa cum se cuvine viața. Și cred că o urgentă căsătorie ca la carte cu irezistibilul fizioterapeut turc ar rezolva multe probleme. Începînd cu toate ONG-urile zînei, care, brusc, n-ar mai avea voie să iasă din casă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint