Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Învățatul Becali l-a lăsat repetent pe Oprea

Zoom Învățatul Becali l-a lăsat repetent pe Oprea

Dacă Gigi Becali e convins că cineva e analfabet și susține asta revoltat, luîndu-se la ceartă pe acest motiv cu vreun universitar, e posibil ca Gigi să aibă dreptate, nu universitarul. Căci dacă el, care nu știe multă carte, e în stare să remarce că altul știe mult mai puțină decît el, e ceva în neregulă cu alfabetizarea acelei persoane.

În polemicile lui televizate, multe purtate de el mîrlănește, Becali nu și-a permis s-o facă analfabetă pe, să zicem, Monica Tatoiu, cu care s-a ciorovăit în direct. Nici pe Andreea Pora nu și-a îngăduit fostul cioban s-o acuze de neștiință de carte. A atacat-o el mitocănește, dar nu și-a permis să-i spună că ar fi analfabetă. Însă, deunăzi, cînd a venit vorba la o televiziune despre valoarea intelectuală a lui Gabriel Oprea, doctor în drept și fost conducător de doctorate, pe Gigi l-au apucat dracii sau ce l-or fi luînd pe el, credinciosul care s-a dus la Muntele Athos să ia lumină și smerenie de la călugării care sălășluiesc acolo, și de unde s-a întors cu o pioșenie pusă pe scandal. Una peste alta, Becali și-a descoperit vocația de a face pe Iisus în templu, deși n-are un trecut tocmai potrivit pentru o asemenea operațiune.

Așa că Becali a spus despre Gabriel Oprea că nu știe să scrie și nici să citească, luîndu-se în bîză cu istoricul Cristian Troncotă. Istoricul a făcut carieră la institutul de la Privighetori de unde, pînă în 1990, ieșeau pe bandă rulantă ofițeri de Miliție și de Securitate, iar după aceea, ofițeri ai Poliției și ai serviciilor secrete, cîte sînt ele. Troncotă nu e nici el vreun far, însă cu el Becali s-a purtat cu mănuși. În timp ce pe Oprea nu l-a scos din „cine, domnule, Oprea? Păi, ăla nu știe nici să scrie, nici să citească! Și unul ca Oprea a condus doctorate?!!!”. Dacă ar fi fost altcineva, o persoană tobă de carte care să fi făcut asemenea evaluări despre mult înstelatul Oprea, ai mai fi zis că, față de exigențele unui învățat, gheneralul nu e decît un ignar. Dar să-l facă unul ca Becali analfabet, asta e o lovitură nimicitoare dată nu numai lui Oprea, ci și celor care i-au pus stelele de general pe umăr – foștii președinți Iliescu și Băsescu. Nu că cei care l-au făcut doctor pe Oprea ar trebui să se simtă mai bine sau că foștii lui colegi de guvern n-ar trebui să aibă și ei căciulile pline de muște de hoit.

Cît de gros trebuie să-ți fie obrazul încît, după ce l-ai uns pe Oprea general, ca președinte, și doctor, ca universitar cu pretenții, să mai ieși pe stradă după diagnosticul pe care i l-a pus Becali?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100